Amigurumi

Oletko myös miettinyt, mikä on se japanilainen sana, joka ei vieriile kielellä niin helposti? Kyllä, silloin et ole kaukana ainoa. Vaikka sana on hyvin vanha ja tarkoittaa virkattuja / neulottuja eläimiä tai nallekarhuja, se on kiinteä käänne nykyaikaisessa virkkauksessa. Tämä on nimi kauniille ja söpöille nallekarhuille, joita voidaan tehdä lukemattomilla eri tavoilla.

Katso laaja valikoimamme reseptejä Amigurumin kanssa

Vaikka termi virkatuille täytetyille eläimille saattaa olla hieman leveä, se kattaa itse asiassa laajan valikoiman käsitteitä. Sellaisenaan pienille amigurumi-eläimille ei ole asetettu vaatimuksia. Yhteistä heille on kuitenkin se, että ne ovat uskomattoman kauniita ja sisältävät usein paljon henkilökohtaisia yksityiskohtia.

Japanissa, josta söpöt eläimet ovat kotoisin, uskotaan myös, että eläimillä on sielu. Söpöt eläimet on tehty seuraamaan sinua loppuelämäsi ajan pitämään seuraasi ja mukavuuttasi. Joten on myös hyvä idea saada lahjaksi pienet eläimet, jotka voivat seurata lasta koko loppuelämän.

Koska Amigurumi on niin suosittu nykyään, meidän ei pitäisi hämätä söpöimmällä kirjalla, jossa on paljon söpöjä ja virkattuja pehmoeläimiä. Kirja on nimeltään Amigurumi Cats ja sisältää 15 uskomattoman makeaa ja kaunista reseptiä täynnä värikkäitä yksityiskohtia ja haastavia tekniikoita. Kirjan mukana tulee myös yksityiskohtainen opas, jotta pääset hyvin toimeen omien amigurum-aarteiden kanssa

Löydä kirja täältä

Tutustu laajaan kirjavalikoimaamme tästä

Mitä pitäisi pystyä tekemään?

Itse asiassa amigurumi ei vaadi kovin hienoja tekniikoita, jos olet uusi virkkuukoukku. Figuurin aloitukseen on kuitenkin hyvä tehdä taikasormus, jotta alkuun ei jää pientä reikää. Vaikka se saattaa ensi silmäyksellä tuntua vaikealta tekniikalta, se on nopea oppimaan. Kun oppii, ei ole paluuta tuottamaan hienoja nallekarhuja loputtomasti.

Lue lisää virkatuista nallekarhuista täältä.

Kun olet oppinut taikarenkaan, se on kiinteät perusompeleet sekä läpikotaisin. Jos olet epävarma siitä, mikä se on, olemme tehneet oppaan virkkauksen aloittamiseen. Täältä saat apua hyvien tekniikoiden lisäksi myös siihen, minkä virkkuukoukun ja muiden tarvikkeiden kanssa tarvitset virkkauksen aloittamiseen.

Lue lisää virkkauksen aloittamisesta täältä

Mikä lanka?

Meiltä kysytään usein, mikä lanka on paras Amigurumiin. Täällä suosittelemme aina puuvillaa, ja se johtuu useista syistä. Ensinnäkin puuvilla on uskomattoman vahvaa lankaa, joka kestää paljon kulutusta ja vettä. Lanka ei siis ole liimattu veteen, kuten esim. villa.

Tutustu laajaan puuvillalankojen valikoimaan

Puuvilla on myös ihanteellinen, koska sen voi pestä koneessa jopa 60 asteessa. Siten pieneläimistä voidaan poistaa lian ja lian lisäksi myös bakteerit. Eläimet voivat siis kestää vuosia, kun ne on virkattu puuvillasta, koska se on sekä kestävää että konepestävää.

Värivalikoima on valtava myös puuvillalangassa. Yarn and Colors tarjoaa yli 100 eri väriä puuvillalangassaan, joten löydät varmasti amigurumiisi sopivan värin.

Katso eri Lanka- ja Värilangat täältä

Käytä lopuksi puuvillaa, joka kestää myös pesun korkeissa lämpötiloissa. Suosittelemme tähän synteettistä täytepuuvillaamme. Se on erittäin helppo muotoilla ja täyttää, joten se täyttää nallen hyvin kaikissa kulmissa, jotta litteitä pisteitä ei tapahdu. Täyttövesi voidaan pestä myös koneessa, joten sitä on helppo käsitellä.

Osta täytevanu täältä

Toivomme, että olet nyt valmis heittäytymään Amigurumiin

Nauttia :-)