Mikä on alpakkalanka?

Aloittelijana tai kokeneena neulojana tiedät todennäköisesti alpakkalangoista. Pehmeä lanka on täydellinen, jos haluat hemmotella itseäsi tai läheistäsi parasta laatua olevalla puserolla, huivilla tai hatulla. Alpaka-lanka on upean pehmeä ja korkealaatuinen materiaali. Se tuntuu silkinpehmeältä ihoa vasten, eikä sinun tarvitse pelätä sen naarmuuntumista.

Alpakan lanka tulee alpakkalaamasta, joka elää Andien vuoristossa Perussa ja Boliviassa. Se on pieni, noin metrin pituinen pitkäkarvainen laama. Alpakkalaaman villan rakenne on hyvin samanlainen kuin lampaista tuntemamme villan rakenne. Kuitenkin alpakkalaaman villa on huomattavasti hienompaa ja uskomattoman kestävää.

Katso laaja valikoimamme alpakalankoja täältä

Alpakkalaaman villaa ei altistu kemikaaleille ennen kuin se on värjätty. Lisäksi villa ei sisällä lanoliinia, minkä vuoksi sitä pidetään allergiaystävällisempänä kuin tavallinen lampaanvilla. Siksi voit edullisesti neuloa alpakkalangalla, jos olet allerginen lampaanvillalle.

Mitkä ovat alpakkalangan ominaisuudet?

Jos vertaamme alpakkalankaa moniin muihin myymiimme lankatyyppeihin, alpakkalangalla on uskomattoman paljon etuja, jos kysyt meiltä. Koska se on hyvin samanlainen kuin tavallinen lampaanvilla, se on sekä lämmittävä että eristävä. Sopii käytettäväksi syksyllä takin alla tai leutoina kesäiltana auringon laskiessa.

Lue lisää erilaisista lankatyypeistämme täältä

Tavalliseen villaan verrattuna alpakkalaaman villa on sekä kevyempää että pehmeämpää. Siksi alpakkalanka sopii täydellisesti puseroiden ja villapaitojen neulomiseen, koska se on mukavaa ja lämmintä ja tuntuu helpolta päällä. Alpakkalanka on myös vettä hylkivämpi kuin muut langat, mikä voi olla eduksi, jos neulot esimerkiksi puseroja tai hattuja.

Mitä alpakkalangasta voi neuloa?

Vain mielikuvitus asettaa rajat sille, mitä voit neuloa alpakkalangalla. Lanka on loistava käytettäväksi sekä puseroissa, huiveissa, lapasissa että hatuissa, sillä se pitää lämmön uskomattoman hyvin, samalla kun se on mukava ja pehmeä päällä.

Alpakkalankaa sekoitetaan usein muuntyyppisten lankojen, kuten merinovilla , villalankojen tai polyamidilangan kanssa. Eri kuidut täydentävät toisiaan yhdistettyinä. Näin sinulla on mahdollisuus saada sellaista alpakkalankaa, joka sopii juuri sinun projektiisi.

Katso tämän kauniin puseron malli . Se on neulottu DROPS Air alpaca -langasta, joka sisältää 65 % alpakkaa, 28 % polyamidia ja 7 % villaa. Täältä saat puseron, joka on mukavan pehmeä, lämmin ja ilmava, koska se koostuu erilaisista kuiduista.

Tutustu moniin kauniisiin Drops Air -väreihin täällä

Kun käytät huivia tai hattua, monille ihmisille on tärkeää, että se ei naarmuta. Tämä naarmuuntuva tai kutiseva tunne voi ilmaantua nopeasti, jos saat sen kuumaksi. Siksi voit edullisesti neuloa huivisi tai hatun alpakkalangasta. Täällä saat saman vaikutuksen kuin tavallisella villalla - mutta ilman kutinaa. Huivi tuntuu myös pehmeältä paljaalla ihollasi niskassa.

Katso reseptimme mukavasta lämpimästä alpakkalangasta hattua ja huivia varten täältä.

Voit tietysti neuloa paljon muita vaatteita kuin puseroita ja huiveja. Jos etsit inspiraatiota seuraavaan neuleprojektiisi, voit tutustua laajaan neulemallivalikoimaamme täällä .

Miten alpakkalankaa tulisi käsitellä?

Kun peset alpakkalankaa, on tärkeää, että teet sen käsin. Veden tulee olla korkeintaan 30 astetta kuumaa ja vaatteet tulee kuivata tasaisesti. Syy siihen, miksi alpakkalangasta neulottujen vaatteiden pitää kuivua litteiksi ja mieluiten oikeanmuotoisiksi, on se, että lanka voi riistäytyä. Tämä johtuu langan pehmeydestä.

Kuten tavallinen villalanka, alpakkalanka ei kestä pesukoneeseen joutumista. Jos laitat alpakkalankaa pesukoneeseen, kuidut vaurioituvat ja vaatteet katkeavat. Lisäksi ei ole hyvä idea käyttää huuhteluainetta alpakkalanka-vaatteita pestäessä.

Alpakalamavilla on itsepuhdistuvaa, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse pestä alpakkalaaman vaatteita usein. Voit edullisesti ripustaa sen ulos tai viedä sen kävelylle pakastimeen bakteerien poistamiseksi.

Lue täältä lisää kaikista langoistamme ja niiden käsittelystä

Löydä juuri sinulle sopiva alpakkalanka

Meille LindeHobbyillä on tärkeää, että meillä on laaja valikoima asiakkaidemme tarpeita vastaavaa alpakkalankaa. Siksi voit löytää monia erilaisia alpakkalankoja - sekä 100% alpakkalankaa että tyyppejä, jotka on sekoitettu muiden materiaalien kanssa.

Lue lisää neulekuvioistamme täältä

Alpakkalanka on täydellinen, jos haluat heittäytyä neuleprojektiin, joka antaa sinulle hemmottelun tunteen arkeen. Kun olet neulomassa alpakkalangalla, voit nopeasti aistia, kuinka hämmästyttävän pehmeä lanka on. Ja kun olet valmis, pese se ja anna sen kuivua, ja sitten olet valmis pukemaan päällesi uuden, pehmeän, kotona neulotun projektisi.

Haluatko tietää enemmän kaavan mukaan virkkaamisesta? Joten tarkista se täältä

Pidä hauskaa seuraavissa neuleprojekteissasi.