Virkkaus aloittelijoille

Virkkaus on tullut erittäin suosituksi viime vuosina, ja siihen osallistuu yhä useammat. Se on erittäin hyvä harrastus, varsinkin talvella, kun sää on harmaa ja tylsä ja jossa mieluummin istuisi sisällä ja pidä hauskaa hänen virkkauksensa kanssa. Samalla on mahdollista tehdä superkivoja juttuja itselle, kotiin tai ihan toiselle ihmiselle. Virkkauksessa on paljon vaihtoehtoja, ja voit tehdä kaikkea kankaista ja keittiöpyyhkeistä hauskoihin muotoihin. Vain mielikuvitus asettaa rajat, ja saat superhyvän tilaisuuden testata luovia kykyjäsi ja nähdä, mitä ne todella tekevät. Siten valmistat myös täysin ainutlaatuisia esineitä, jotka varmasti putoavat hyvään multaan itsesi ja muiden kanssa, ja voit tietysti valita langan värin ja laadun, jolloin saavutat juuri haluamasi lopputuloksen. Se vaatii kuitenkin tietysti tiettyä tekniikkaa parhaan tuloksen saavuttamiseksi, ja se vaatii myös hieman harjoittelua ja hieman kärsivällisyyttä alussa.

Katso laaja valikoima virkkauskuvioita täältä

Onneksi täällä LindeHobby.dk:ssä olemme päättäneet koota pienen oppaan ja hyviä neuvoja siitä, mitä materiaaleja kannattaa käyttää ja mikä tekniikka on hyvä sellaiselle, joka ei ole vielä kokeillut virkkaamista. Ohjaamme sinut oikeisiin materiaaleihin ja alkeellisiin tekniikoihin, jotta saat aloittelijana todella hyvän alun ja koet onnistumisen projektissa välittömästi. Siksi lue vain tästä ja aloita nopeasti uusi virkkausprojektisi.

Lue täältä lisää kuinka löydät itsellesi sopivan virkkuukoukun

Virkkaa yksinkertaisella tavalla

Virkkaus on erittäin hyvä tekniikka, jos haluat olla luova suhteellisen yksinkertaisella tavalla. Siksi et tarvitse monia materiaaleja voidaksesi virkata juuri sen, mitä haluat. Suosittelemme tällä sivulla aloittelijana hankkimaan seuraavat asiat ennen kuin aloitat virkkaamisen:

Nämä ovat siis kaksi yksinkertaista asiaa, jotka sinun on aloitettava. Täällä osoitteessa LindeHobby.dk tarjoamme laajan valikoiman sekä eri paksuisia lankoja että erikokoisia virkkuukoukkuja.

Katso laaja valikoima virkkuukoukkuja täältä

Suosittelemme investoimaan muun muassa WAVESin virkkuukoukuun, jossa on niin sanottu "pehmeä ote", eli voit virkata pitkään ilman, että käsiisi väsyy tai vahingoittuu. Lisäksi, katso vain valikoimaamme ja löydä haluamasi lanka. Tarjoamme monia erilaisia lankoja, nimittäin kaikkea silkistä villaan, mutta aloittelijana suosittelemme aloittamaan yksinkertaisella puuvillaavaimella. Kun olet hankkinut eri materiaalit, voit nopeasti aloittaa hauskanpidon, nimittäin erilaisten virkkaustekniikoiden oppimisen.

Löydä täydellinen puuvillalanka projektiisi täältä

Aloita virkkaaminen

Kun olet hankkinut sopivan virkkauskoukun ja lanka-avaimen, jonka uskot sopivan hyvin virkkaamaan, olet täysin valmis kokeilemaan virkkaustasi. Aloittelijana on aina hyvä idea aloittaa pienestä ja sitten edetä ylöspäin ja kehittyä paremmaksi ja samalla haastaa itseään enemmän. Siksi esittelemme täällä joitain alkeellisimmista tekniikoista, jotka aloittelija voi aloittaa kokeilemalla:

Ilmaompeleet: Yksi tekniikoista on ns. ilmaompeleet, jotka sisältyvät lähes aina virkkauskuvioon. Se on hyvin perustekniikka ja siksi sitä käytetään usein reseptien aloittamiseen, ja siksi on hyvä hallita sitä. Se toimii niin, että aloitat tekemällä silmukan virkkuukoukun ympärille ja kiristät sitä. Sitten langan tulee olla neulan ympärillä ja vedetty alas silmukan läpi, ja näin olet tehnyt ensimmäisen ilmaompeleesi. Se on siis suhteellisen yksinkertainen tekniikka, joten sinun on jatkettava, kunnes luulet sen olevan tarpeeksi. Sitten on tehtävä kääntöommel, jossa käännetään virkkaus, ja sitten voidaan aloittaa seuraavalla tekniikalla eli kiinteillä ompeleilla.

Kiinteät ompeleet: Kiinteät ompeleet ovat toinen niistä perustekniikoista, jotka on hyvä hallita aloittelijana. Tässä se itse asiassa edellyttää, että olet virkkaanut ensin useita ilmaompeleita, koska kiinteät ompeleet on itse asiassa virkattu ilmaompeleihin ja aloitat siten 2. ilma-ompeleesta. Aloitat työntämällä virkkuukoukun ilmaommeleen ja taitat sitten langan virkkuukoukun ympärille. Kun olet tehnyt sen, lankaa on vedettävä hieman taaksepäin, jotta neulaan tulee kaksi silmukkaa. Sitten langan on kierrettävä uudelleen neulan ympäri, ja sitten sinun on vedettävä lanka kahden silmukan läpi. Näin teet kiinteän maskin. Virkkaa sitten kiinteät ompeleet kaikkiin ilmaompeleihin.

Sisäänotto ja ulosveto: Kun tunnet olevasi enemmän tai vähemmän perehtynyt ilmamaskien ja kiinteiden maskien tekemiseen, voit kokeilla niin sanottuja viiltoja ja ulosvetoja. Lisäys voidaan nähdä kahden kiinteän ompeleen virkkaamisena yhteen ja siten lukumäärän vähentämiseksi. Aloita työntämällä neula alas ensimmäisen ompeleen läpi ja kääntämällä sitten lanka ympäri. Sitten lanka on vedettävä taaksepäin niin, että neulaan ilmestyy kaksi silmukkaa, ja toista sitten vieressä olevalla ompeleella niin, että tulee kolme silmukkaa. Sitten lanka on vedettävä kolmen silmukan läpi ja tehdään lisäys. Lisäys on siis lisäyksen vastakohta, ts. kun lisäät ompeleiden määrää. Ne on tehty niin, että virkkaat kaksi kiinteää pistoa samaan pistoon ja sitten olet tehnyt kavennuksen.

Kun olet saanut virkkaustekniikat valmiiksi, voit tutustua lähemmin laajaan virkkauskuvioiden valikoimaan täällä

Aloita virkkausprojektisi

Yllä kerrottiin hieman alkeellisimmista materiaaleista ja tekniikoista, joilla voi aloittaa aloittelijana. Jos uskot, että virkkaus kuulostaa sinulle sopivalta, voit edullisesti klikata tätä sivua ja löytää sekä virkkuukoukun että langan uuteen projektiisi. Noudattamalla tätä ohjetta ja erilaisia vinkkejämme saat taatusti erittäin hyvän alun uudelle virkkausprojektillesi.

Vieraile virkkausryhmässämme Facebookissa ja hanki paljon inspiraatiota ja osallistu kilpailuihin.

Voit myös lukea lisää kaikista virkkauskuvioistamme täältä ja oppia lisää siitä, mikä kuvio sopii sinulle parhaiten.