Opas: Tunisialainen virkkaus

Viime vuosina siitä on tullut supersuosittu sekä virkkaaminen että neulominen, ja siihen monet ovat alkaneet osallistua. Tämä saattaa johtua siitä, että se on ihana harrastus - varsinkin talvella, jolloin on kiistatta mukavaa. istua sisällä ja aloittaa neule- tai virkkausprojektinsa. Lisäksi on aina mukavaa päästä neulomaan tai virkkaamaan jotain itselle tai muille, ja sitten se tarjoaa meren mahdollisuuksia. Voit tehdä esimerkiksi kodin esineitä, vaatteita, hauskoja hahmoja, liinoja ja keittiöpyyhkeitä tai jotain aivan muuta.

Itse asiassa se on melkein vain mielikuvitus, joka asettaa rajat, ja kyse on vain sen luovan mielen avaamisesta. Näin sinulla on aina mahdollisuus tehdä asioita, jotka ovat hyvin erikoisia ja ainutlaatuisia suhteessa siihen henkilöön, jolle haluat lahjoittaa neule- tai virkkausprojektisi. Varsinkin virkkaus on tulossa yhä suositummaksi ja virkkauksessa on monia erilaisia tekniikoita ja menetelmiä. Siksi kyse on vain itsensä keksimisestä, minkälaista virkkausta haluaa oppia. Se vaatii aina paljon harjoittelua joka kerta, kun aloitat uuden projektin, ja sama pätee virkkaamiseen.

Yksi yhä laajemmalle levinneistä virkkauksen muodoista on tunisialainen virkkaus. Tämän tyyppistä virkkaa voidaan kuvata eräänlaisena sekä neuloksen että virkkauksen sekoitukseksi, mikä voi myös olla yksi syy menetelmän suosioon. Jos haluat aloittaa tunisialaisen virkkauksen, mutta et ole aivan varma, mistä aloittaa, niin olemme onneksi täällä LindeHobbyissä päättäneet tehdä pienen oppaan, kuinka tunisialaisella virkkauksella saavutetaan hyvä tulos. Ohjaamme sinut sekä oikeiden materiaalien käyttöön että samalla myös tekniikkaan, jota tarvitset, kun haluat virkata tunisialaiseen tapaan. Siksi lue vain opas täältä ja aloita tunisialainen virkkausprojektisi.

Tarvitset sitä

Onneksi tunisialainen virkkaus on suhteellisen yksinkertaista, aivan kuten tavallinen virkkaus, ja siksi ei tarvitse paljon asioita, jotta voit saavuttaa upean tuloksen. Tietenkin se edellyttää kuitenkin, että sinulla on hallussasi oikeat lääkkeet tunisialaiseen virkkaukseen. Tässä suosittelemme, että hankit seuraavat asiat ennen kuin aloitat tunisialaisen virkkauksen:

Nämä ovat siis ainoat kaksi asiaa, jotka sinun on tehtävä ennen kuin aloitat Tunisian virkkausprojektisi, joten on melkein aika lähteä. Täällä LindeHobbyissä myymme sekä lankoja kaikenlaisissa väreissä ja koossa että tunisialaisia virkkuukoukkuja erinomaisella laadulla. Siksi voit vilkaista valikoimaamme ja löytää juuri sen, mitä tarvitset tunisialaiseen virkkaukseen.

Löydä oikea tekniikka

Tunisialaisessa virkkauksessa hieman erilaista on se, että leikkaat edestakaisin virkkauksen kääntämisen sijaan. Alta löydät perustekniikat, jotka sinun tulee tietää tunisialaisen virkkauksen tekemiseen. Onneksi tunisialainen virkkaus on myös yksinkertainen virkkausmuoto, joten älä pelkää heittäytyä hauskaan menetelmään.

Ilmaompeleet: Kuten tavallisessa virkkauksessa, aloita tekemällä sarja ilmaompeleita. Aloitat melkein aina virkkauskuvion tekemällä ilmaompeleita, joten tunisialainen virkkaus ei ole poikkeus. Aloita tekemällä tunisialaisen virkkuukoukun ympärille lenkki, jonka jälkeen kiristät. Ohjaa sitten lanka tunisialaisen virkkuukoukun ympäri ja alas juuri tekemäsi silmukan läpi. Yksinkertaisella tavalla olet tehnyt ensimmäisen ilmamaskin. Jatka sitten, kunnes sinulla on haluttu määrä ilmanaamareita, jotta voit aloittaa seuraavan tekniikan.

Keräysrivit: Kun olet tehnyt tarpeeksi ilmanaamareita, tee ns. keräilyrivit. Se on melko yksinkertainen tekniikka, jossa sinun täytyy poimia silmukoita ilmanaamareista, joita olet jo tehnyt sarjan. Tässä on hyvä idea aloittaa menemällä rivin toiseen ilmaommeleen ja käärimällä sitten lanka tunisialaisen virkkuukoukun ympärille. Vedä sitten lanka ulos ja jatka näin, niin että kaikista rivin ilmaompeleista kertyy silmukoita oikealta vasemmalle.

Maskirivit: Kun olet taas ajanut koko rivin ja olet saavuttanut ilmanaamareiden lopun, on aika tehdä ns. peiterivi. Tässä taas kiedotaan lanka tunisialaisen virkkuukoukun ympärille ja vedetään se ensimmäisen ompeleen läpi. Sitten käännät lankaa uudelleen ja vedät sen tällä kertaa neulan kahden ensimmäisen silmukan läpi niin, että tämä on vasta ensimmäinen kerta, kun vedät neulan yhden piston läpi. Tee sitten samoin niin, että hakkaat kantta jatkuvasti kahden ompeleen läpi. Tämän jälkeen jatkat keruu- ja ompelurivien tekemistä edestakaisin ja näin olet löytänyt tunisialaisen virkkauksen tekniikan.

Aloita tunisialainen virkkaus

Tämän oppaan avulla pääset taatusti kokeilemaan erilaisia virkkauksia. Tekniikka on suhteellisen yksinkertainen ja tekniikkaa voi kokeilla varsinkin kokeneena virkkaajana, mutta se onnistuu myös helposti, vaikka olisit aloittelija ja täysin vihreä kentällä. Jos olet jo hulluna erilaisiin virkkaustyyppeihin, voit vilkaista herkullisia tuotteitamme, joista löydät aina parhaat virkkuukoukut ja herkullisimmat langat - ja ehkä jopa sijoittaa ensimmäiseen tunisialaiseen virkkuukoukkuisi. Kyse on vain heittäytymisestä tunisialaisen virkkauksen oppimiseen. Muista, että vain mielikuvitus asettaa rajat, kun joudut aloittamaan uuden virkkausprojektin.