Mikä on akryylilanka?

Jos olet uusi neulemaailmassa, et ehkä ole kuullut akryylilangasta. Jos olet ihastunut neulomiseen, voit kuitenkin pitää akryyliä silmällä.

Akryylilanka on usein halvempaa kuin muut langat, koska se on keinotekoisesti valmistettu. Sitä vastoin muut langat valmistetaan luonnonkuiduista. Siksi akryyli on itse asiassa myös itsestään selvä valinta, jos neulot paljon ja tarvitset lankaa, joka ei ole liian kallista.

Katso laaja akryylilankavalikoimamme täältä.

Saat upeita neuletuloksia akryylilangalla

Jos etsit lankaa kevyestä materiaalista, akryylilanka on ilmeinen valinta. Lisäksi tämäntyyppisellä langalla on tyypillisesti pidempi juoksupituus kuin muilla saman paksuisilla langoilla.

Aiemmin akryylin tiedettiin olevan naarmuuntuva materiaali. Nykyään voit kuitenkin unohtaa kaiken kutinan, sillä parannetut valmistustekniikat auttavat tekemään langasta huomattavasti pehmeämpää.

Jos aiot aloittaa puseron neulomisen, on hyvä idea hankkia hyvät pyöröpuikot . Pyöreitä puikkoja on saatavilla kokoina 2-20 mm, ja ne sopivat täydellisesti, jos haluat neuloa hihoja tai vaikkapa villapaitaa.

Vältä maalin saastuttamista akryylilangalla

Onko mitään parempaa kuin kaunis, värikäs lanka? Ei, eikö? Pitäisi vain olla, että väri kestää hyvin, vaikka materiaalia pestään uudestaan ja uudestaan.

Tässä akryylilangalla on se etu, että se on värinkestävää, minkä vuoksi se ei ole kovin tarttuvaa. Siksi akryyli voi olla myös todella hyvä lankavalinta, jos esimerkiksi pitää neuloa lapsille, joissa vaatteet usein likaantuvat nopeammin.

Meiltä löydät aina laajan valikoiman neulekuvioita lapsille . Täältä löydät kaiken neuleista ja neuleista mekoihin ja hameisiin, ja sitten suurin osa resepteistä on jopa ilmaisia.

Akryylilanka erottuu myös siitä, että se on erityisen vahva lanka, joka todella pitää muotonsa. Vaikka materiaali pestään useita kertoja, se säilyttää silti muotonsa.

Jos et saa tarpeeksesi värikkäästä langasta, voit myös vilkaista jännittävää lankavalikoimaamme värinvaihdolla . Monivärisen langan avulla sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus luoda persoonallisia luomuksia.

Voit lukea lisää värinvaihdolla varustetusta langasta täältä

Useita vaihtoehtoja akryylilangalla sekä neulomiseen että virkkaamiseen

Vaikka akryyli on halpaa, sitä on myös helppo työstää. Siksi se voi olla myös hyvä lanka harjoitteluun, jos haluat paljon kokemusta neulomisesta.

Akryylilanka on myös upea, sillä sitä voidaan käyttää sekä neulomiseen että virkkaamiseen. Jos esimerkiksi haaveilet mukavan maton, mukavan tyynyn tai suloisen nuken neulomisesta, se voi olla todella hyvä paikka aloittaa akryylillä.

Katso inspiroivat mattoreseptimme ja aloita hyvä akryyli.

Akryyli on erityisen hyödyllinen muun muassa tyynyjen, peittojen ja hattujen valmistukseen, sillä langan rakenne antaa vaikuttavan lämmön.

Hypoallergeeninen neule akryylilangalla

Akryylilanka on todella hyvä materiaalivalinta, jos haluat välttää allergioiden kehittymistä. Akryyli on allergiaystävällinen, joten sinulla ei ole epämukavuuden vaaraa. Sitä vastoin jotkut voivat esimerkiksi kokea allergian esimerkiksi villalle, kun se tulee hyvin lähelle vartaloa. Tässä akryyli on todella hyvä vaihtoehto. Lanka muistuttaa monella tapaa villaa, mutta siinä ei ole lanoliinia, joka voi auttaa laukaisemaan reaktion.

Varsinkin pienimmille neuloessa voi olla hyvä idea käyttää allergiaystävällistä materiaalia, jotta heidän ihonsa ei altistu tarpeettomalle kutinalle.

Jos ompelet lapsille, tulet todennäköisesti iloitsemaan monista mahdollisuuksistasi löytää nerokkaita tarvikkeita kanssamme. Monien eri muotoisten ja väristen lastennappien avulla voit täydentää lookin vaikkapa suloisimpaan neuletakkiin.

Miten akryyli muuttuu akryylilangaksi?

Jos mietit, kuinka akryyli muuttuu akryylilangaksi, et todennäköisesti ole ainoa. Akryyli on kuitenkin valmistettu synteettisistä kuiduista koostuvasta polymeeristä. Näiden kuitujen ansiosta voidaan valmistaa akryylilankoja. Nämä kuidut jaetaan hienoiksi paloiksi, minkä jälkeen ne leikataan lyhyiksi, päättymättömiksi tekstiilikuiduiksi. Suuri osa akryylilangan tuotannosta valmistetaan Euroopassa.

Akryylilanka on pehmeää ja lämmintä - ja sopii täydellisesti kylmiin talviin

Akryylillä voi periaatteessa neuloa ympäri vuoden. Materiaali on erityisen mukava päällä, mutta kuumimpina kesäpäivinä voi olla, että akryylistä tulee kuuma nautinto.

Kuten sanoin, akryyli muistuttaa villaa monella tapaa. Se voi tarjota lähes saman lämmön, mutta akryylikuitu on joustavampaa kuin luonnonkuidut. Jos olet kiinnostunut villasta, voit tutustua myös ainutlaatuiseen villavalikoimaamme.

Tutustu laajaan lankavalikoimaamme täällä

Jos yritämme löytää akryylistä joitain haittoja, saattaa joillekin tuntua siltä, että se "kitsisee" työskennellessään materiaalin kanssa.

Kuitenkaan kaikki eivät koe tätä tunnetta akryylilangan kanssa, ja todennäköisesti tottuu materiaaliin nopeasti.

Lisäksi akryyli on myös hieman syttyvämpi kuin muut langat. Siksi sinun tulee välttää esimerkiksi patanpitimien valmistamista tämän tyyppisistä langoista, jos haluat välttää syttyvät yllätykset.

Akryylilangalla on myös se etu, että se valkaisee hyvin harvoin auringonvalossa. Kun neulot tai virkkaat tämäntyyppisestä langasta, saat jotain, jota voidaan käyttää useana vuodenaikana.

Akryylia voidaan käyttää moniin erilaisiin jännittäviin neule- ja virkkausprojekteihin, ja todellakin vain mielikuvituksesi asettaa rajat.

Jos haluat säästää ylimääräistä rahaa lankaostoksestasi, voit aina vilkaista käynnissä olevaa alennusmyyntiämme. Tänne keräämme aina parhaat tarjouksemme, ja ehkäpä löydät akryylilangan juuri nyt erityisen edulliseen hintaan. Olemme alentaneet hintaa, jotta saat entistä enemmän neulottavaa.