Virkatut ruukut

Jos haluat virkata sisätiloja, jotka eivät vain koristele, vaan myös toimivat hyvin, niin patanpitimet ovat ehdottomasti seuraava projektisi. Pattilevyt voidaan virkata erittäin nopeasti kahdella pitkällä puolitankoompeleella tai haastavammin kauniilla kuvioilla tai kuvioilla. Lisäksi patanpitimet ovat helppo aloitusprojekti uudelle virkkaajalle, mutta se voi olla myös haastava ja hauska projekti kokeneemmalle.

Pattiloiden virkkaamisesta on tullut suosittua, sillä ne voidaan räätälöidä juuri sinulle tai lahjaksi tarvitsevalle henkilölle sopivaksi. Lisäksi se on tärkeä osa keittiötä, jota voi käyttää yhä uudelleen ja uudelleen.

Katso kaikki reseptimme virkattuihin patalaukkuihin täältä

Patanalustalle suosittelemme puuvillalangan käyttöä, sillä se kestää parhaiten kuumien kattiloiden, pannujen ja astioiden lämmön. Tärkeää on myös virkata patalappuja paksuiksi, jotta lämpö ei pääse sormiin. Tämä voidaan tehdä virkkaamalla kahdella 8/4 puuvillalangalla, 1 langalla 8/8 puuvillalangalla tai useilla kerroksilla.

Katso kaikki 8/4 puuvillalangat täältä

Katso 8/8 puuvillalanka täältä

Toinen hyvä syy käyttää puuvillalankaa on myös se, että lanka kestää pesun korkeissa lämpötiloissa. Sitten kypsennyksen aikana tunkeutuva lika ja lika voivat myös irrota uudelleen. Lisäksi on tärkeää pestä lanka 60 asteessa, sillä käytetyn patantelineen bakteerit kuolevat korkeasta kuumuudesta. Suosituimmat kuuman pesun kestävät puuvillalangat ovat Mayflower Junior Cotton 8/4 ja Yarn and Colors Epic .

Katso täältä laaja valikoima puuvillalankoja patanpidikkeisiin

Ruukunpidikettä virkattaessa on myös tärkeää, että se ei ole virkattu liian tiukaksi. Siksi on myös tärkeää virkata joustavilla ompeleilla, kuten puolitankoompeleilla, tankoompeleilla tai helpotusompeleilla, sillä se antaa pattipaikalle enemmän liikettä ja joustavuutta, jolloin kuumaan esineeseen on helpompi tarttua.

Jos olet uusi virkkauskoukku, on hyvä aloittaa helpolla patantelineellä klassisessa Granny Square -kuviossa. Täällä voit leikkiä värinvaihdolla tai hienolla reunalla antaaksesi sille vaikutelman tai tehdä vain täysin klassisen Granny Stripesin mummon ikkunoilla tämän kaltaisilla mummoikkunoilla.

Motiivi on hauska ja erilainen tapa virkata patalappu. Näin voit antaa aiheen, joka sopii vastaanottajaan. Onko tyttöystäväsi täysin hulluna sipuleihin? Kyllä, silloin voit virkata kaksi päärynäkuvioitua pattia. Drops Parisin hauskoja patalappuja on helppo virkata tankoompeleiksi

Päärynäkuvioidut ruukunpitimet löydät täältä


Ruukunpidikkeiden ei myöskään tarvitse olla litteät kuviot. Siitä voidaan tehdä kaunis kukka, jossa lehtien monet kerrokset voivat suojata kuumuutta vastaan. Kauniit kukat voidaan koristella ruukkulannoiksi tai hienoiksi pöytäsuojiksi pöydälle. Resepti on tehty myös yksityiskohtaisilla kuvauksilla, jotta voit saavuttaa mukavan ja yhtenäisen lopputuloksen. Se soveltuu myös leikkiä vuodenaikaan sopivilla väreillä; ruoste ja oranssi syksyyn, punainen jouluksi, vihreä kevääseen ja keltainen kesäksi.

Löydä kukkaruukkupaikan resepti täältä

Heittäydy pariin pattipidikkeisiin, joissa on kevennyspalkkiompeleita. Vaikka sana helpotuspalkkiompeleet saattaa kuulostaa melko haastavalta, se on itse asiassa tankoommel alla olevan ompeleen ympärillä ompeleen sijaan. Katso tästä kuinka tehdä helpotustankomaski . Helpotustangon naamarit muodostavat mukavan 3D-kuvion, joka sekä suojaa hyvin lämmöltä että antaa kauniin ilmeen. Yhdistä tekniikka joihinkin värimuutoksiin, ja sitten sinulla on patch täällä.

Löydä resepti kauniisiin 3D-efekteillä varustettuihin patalaukkuihin täältä

Jos pidät enemmän neulotuista patanteistä, löydät täältä paljon ilmaisia reseptejä