Neulekuvio Matto

Kotona neulotut matot ovat aivan uskomattomia ja voivat kestää useita vuosia. Olitpa jo neulonut monia mattoja tai et ole koskaan kokeillut sitä ennen, maton neulominen on kaiken sen arvoista! Matot ovat erittäin kauniita ja käytännöllisiä ja niitä voidaan käyttää ympäri vuoden. Samaan aikaan neulottavia mattoja on monia erilaisia, joten voit varmasti aloittaa maton neulomisen tarpeidesi mukaan.

 

Katso ilmaiset mattoreseptimme täältä.
Katso kaikki neulemallimme täältä.

Maton neulominen saattaa tuntua hallitsemattomalta, pitkältä ja kalliilta projektilta. Mutta lupaamme sinulle, että se on ajan ja rahan arvoista. Kotona neulottu matto voi kestää useita vuosia - ehkä useita sukupolvia, ja siitä tulee kiinteä ja tärkeä osa muuta sisustusta.

On olemassa meri erilaisia tapoja neuloa matto. Mutta yksi asia on varma: olitpa aloittelija tai kokenut neuloja, voit helposti neuloa oman, ainutlaatuisen maton, josta voit nauttia useiden vuosien ajan.

Löydä lanka kotineulotulle mattollesi täältä.

Jos haluat aloittaa maton neulomisen, sinun on viisasta ensin harkita, minkä maton haluat neuloa. Mikä maton tarkoitus pitäisi olla? Haluatko esimerkiksi neuloa mukavan maton itsellesi, vai haluatko neuloa vauvan maton tai kenties maton? Lisäksi voit miettiä, kuinka suuri maton tulee olla, sekä minkä värisiä ja millaisia kuvioita maton tulisi olla. Ja lopuksi - mitä lankaa mattoon tulisi käyttää?

Täältä voit lukea lisää neulotuista vauvanpeitoista.
Täältä voit lukea lisää neuloksesta.

Voit myös tutkia mattojen erilaisia kuvioita ja siten helposti ja nopeasti selvittää, mitä lankaa tarvitset matolle. Valitsemasi kuvio kertoo myös maton koon ja käytetyt neulontatekniikat.

Löydät täältä verkkosivustolta laajan valikoiman ilmaisia mattoreseptejä. Täällä voit inspiroitua ja tutkia, mikä matto sopii sinulle ja makuusi.

Ilmaisia neulekuvioita matoille.

Mattoa neuloessasi voit vain neuloa suorilla ompeleilla ja yhdellä värillä. Tämä on hallittava projekti, joka sopii täydellisesti aloittelijoille. Tällaista mattoa neuloessa voi samalla rentoutua sohvalla ja katsella televisiota. Voit myös neuloa kuviollisen ja paljon värejä sisältävän maton ja sitä kautta kokeilla erilaisia tekniikoita.

Ennen kuin aloitat maton neulomisen, sinun on myös harkittava, haluatko neuloa mattosi yhteen eli yhteen isoon neliöön vai neuloa useita pieniä neliöitä, jotka ompelet lopuksi yhteen. Jos päätät neuloa pieniä neliöitä, saat erityisesti mahdollisuuden leikkiä väreillä ja sekoittaa värejä, joista pidät eniten. Pienten neliöiden neulomisen etuna on myös se, että voit aina neuloa neliön ollessasi liikkeellä, kun taas sellaiseksi neulottu matto voi olla raskas kantaa mukana.

Jos haluat neuloa mattosi yhdeksi suureksi neliöksi, suosittelemme, että valitset pitkiä pyöreitä puikkoja. Kaikille ompeleille tulee olla tilaa, joissa pitkät pyöreät neulat auttavat. Voit toisaalta neuloa muutamalla lyhyemmällä puikolla, jos neulot vain pieniä neliöitä, sillä seurattavia ompeleita ei ole läheskään yhtä monta. Täällä voit neuloa pyöröpuikoilla ja neulepuikoilla.

Katso kaikki pyöreät tikkumme täältä.
Katso kaikki jumpperitikkumme täältä.

Jos kokeilet mielelläsi uusia neulontatekniikoita, maton neulominen on erittäin hyvä projekti. Täällä voit neuloa esimerkiksi lehtikuviolla, kierteillä, patentilla, kuplalla, reikäkuviolla, ainaoikeinompeleella, aaltokuviolla ja noppalla ja saat superkivan lopputuloksen.

Jos haluat neuloa itsellesi mukavan ja pehmeän maton, jota voit käyttää syksyllä ja talvella, suosittelemme neulomaan villaa tai alpakkaa. Nämä langat lämmittävät sinua ja tuntuvat mukavilta ja pehmeiltä ihoa vasten. Täältä voit valita laajasta värivalikoimasta makuusi ja kodin tyylisi mukaan.

Kotineulotun maton lahjoittaminen tekee lahjansaajasta epäilemättä erittäin iloisen ja kiitollisen. Useimmat ihmiset tietävät, että matto on suuri neulontaprojekti, jonka tekeminen voi kestää kauan. Meillä on laaja valikoima ilmaisia reseptejä vauvoille, ja näet ne täällä . Voit myös ilahduttaa lasta kauniilla matolla, kuten kauniilla merenneitomatollamme.


Katso resepti kauniille merenneitomatolle lapsille.

Jos aiot aloittaa peitolla aikuiselle, on tärkeää, että ostat alusta alkaen tarpeeksi lankaa. On sääli seistä, ja avaimet puuttuvat samanvärisistä avaimista kuin ne, joita käytit maton neulomiseen. Jos toisaalta sinulla on paljon lankajäämiä, voit neuloa maton ylimääräisestä langasta. Näin saat ainutlaatuisen maton, johon olet lisännyt persoonallisuuttasi värien ja lankatyyppien muodossa.

Jos haluat virkata maton neulomisen sijaan, meillä on myös lukuisia ilmaisia virkkauskuvioita, joihin voit tutustua. Voit myös kurkata tälle sivulle , jossa opastamme sinut virkatun maton aloittamiseen.

Täältä löydät ilmaiset virkkausmallimme mattoille.

Nyt toivomme, että olet ollut hyvin varusteltu aloittaaksesi kauniin maton neulomisen.
Todella hauskaa maton neulomisen parissa :-)