Mikä on turkislanka?

Turkislanka on lankatyyppi, jolle on ominaista sen pehmeä, karvainen ja muhkea ilme. Tiedät sen erityisesti nallekarhuista, leluista, mutta muoti on siinä määrin vaikuttanut myös neuleisiin.

Se on erityisen suosittu materiaali vaatteiden käytössä, koska langalla on muhkea ja eksklusiivinen ilme. Se on villi, hiukset tarttuvat eri suuntiin, samalla uskomattoman pehmeät mukavat.

Katso laaja valikoima turkislankoja täältä

Nalle Couture Fur Lux Kihara

Nallekarhuissa ja leluissa pehmeä ja pehmeä laatu on ilmeinen etu. Lapset rakastavat pehmeää ja söpöä ulkoa, jonka heidän nallekarhunsa saavat turkislangasta.

Ensimmäisen kerran kun kohtaat turkislangan, se saattaa tuntua sekavalta ja ehkä jopa pöllötuotteelta. Sen täytyy olla makuasia, mutta turkislanka ei ole rumaa, kuituista ja ärsyttävää käyttää, jos laatu on hyvä.

Itse asiassa se on yllättäen hyvin hieman kuitumainen ja suhteellisen vahva. Peittosi tai nallesi kestää pitkälle tulevaisuuteen, jos käytät oikeanlaatuisia turkislankoja.

Miksi nimi turkislanka?

Katso pitkä ja pitkä turkislangasta valmistettu neulepusero, lapaset, hattu tai nalle ja kysy sitten uudelleen, miksi nimi on turkislanka.
Kyse on tietysti muhkeasta, pehmeästä pinnasta, joka - taitavan neulojan tekemänä - näyttää turkilta. Nimi ei ole peräisin langan alkuperästä tai eläinperäisestä menetelmästä, jossa eläimestä revitään turkista. Se irtoaa langasta käytön aikana.

Jotain täysin erilaista on se, että turkislankaa valmistetaan harvoin eläimistä, villasta. Useimmiten se on polyesteriä tai polyamidia, kuten myös täällä .

Jos olet kiinnostunut tietämään, mitä polyesteri tai polyamidi on, lue lankatyypit tältä sivulta .

Tietysti samat kriteerit lopputuotteelle pätevät myös turkislankaa käytettäessä, mitä parempi laatu, sitä parempi lopputuote.

Haaste aloittelijoille

Jos haluat vähemmän hauskaa sinulle, joka tarvitsee vain villapaidan turkislangasta, nallekarhua veljenpojalle tai mukavan pörröisen peiton, sinulla tulisi mielellään olla kokemusta virkkaajana.

Turkislanka on uskomattoman monipuolinen ja sitä voidaan käyttää melkein missä tahansa kontekstissa. Langan käyttö on vain harvoin reseptiä ahkerasti noudattavan erityisen iloksi.

Ompeleet ovat lähes näkymättömiä, mikä aiheuttaa ilmeisiä vaikeuksia, kun nalle on virkattu. Jos olet aloittelija, ei luultavasti ole paras idea aloittaa turkislangasta.

Jos sen sijaan hyviä ja vaativia virkkauskuvioita on jäänyt taakseen ajan myötä, niin turkislankaa ei kannata pelätä. Pidä vain kielesi suoraan suussasi ja tee valmistelutyösi.

Usein suositellaan ohjauslangan käyttöä ompeleiden selkeyttämiseksi. Seuralanka on lanka, jonka virkkaat turkislangalla.
Jos olet luja neuloa, on sinun eduksesi neuloa sen sijaan, että virkkaat villapuseroa tai nallekarhua. Ompeleet tulevat näkyviin automaattisesti, kun neulot virkkauksen sijaan.

Nallekarhut, eläimet, tyynyt, peitot…

Nyt huvin vuoksi. Tietysti sinulla on oltava hienoja ideoita tuleviin turkislankaprojekteihin.

Kuten mainittiin, turkislanka on uskomattoman monipuolinen lanka, jota voit käyttää melkein kaikissa projekteissasi. Suosituimpia esimerkkejä ovat tietysti söpöt ja muhkeat nallekarhut

Jos tarvitset hieman lisää inspiraatiota nallekarhuun veljentytärllesi, voit lukea lisää reseptejä täältä .

Sinä asetat rajat turkislangan käytölle. Lue materiaalista, josta turkislanka on valmistettu, ja arvioi sieltä, voidaanko sitä käyttää projektissasi.

Miksi käyttää turkislankaa?

Tarvitset turkislankaa, kun haluat tehdä siitä jotain ylimääräistä. Sekä siksi, että se on monimutkainen, mutta myös siksi, että villapaidalla, nallella tai matolla on eksklusiivisempi ilme.

Tämä ei tarkoita, että turkislanka olisi paras tarjous langalle seuraavaan projektiisi. Tietysti sinun on käytettävä sitä, jos et voi vastustaa kauniin, muhkean turkislangan näkemistä.

Joten sinun on käytettävä turkislankaa silloin, kun siltä tuntuu, kun se antaa sinulle esteettisen ilmeen, jota et voi sietää.

Löytyy lämpimämpää, vahvempaa ja hengittävämpää lankaa, mutta kun on ihastunut turkislangaan, et löydä kauniimpaa lankaa.

Muhkea ja karvainen pinta, joka hämmennyksen vuoksi voi näyttää turkilta, antaa upean ilmeen neuleellesi, matollesi tai tyynyllesi.
Kun käytät sitä täytetyillä eläimillä, langan laatu on ilmeinen. Ja sitten sillä on tyypillisesti uskomattoman hyvä kestävyys, kunhan valitset hyvän materiaalin.

Lue lisää langasta täältä