Inspiraatiota oikean virkkuukoukun löytämiseen

Jos et ole koskaan kokeillut virkkaamista, voi tuntua mahdottomalta virkata hienoja liinoja ja söpöjä hahmoja hetkessä. Vaikka oppiminen vaatiikin kärsivällisyyttä, se vaatii itse asiassa vain muutaman perustekniikan ja perustiedot – ja oikeanlaiset virkkausvälineet. Erityisen sopivat virkkausvälineet helpottavat askartelua jonkin verran ja minimoit siten luovuttamisen riskin matkan varrella.

Et ole koskaan ennen virkkaanut tai oletko kokenut virkkaaja, virkkaus vaatii hyvän virkkuukoukun. Vedä lanka virkkuukoukun avulla pienellä koukulla tekemiesi silmukoiden läpi. Markkinoilla on kuitenkin lukuisia erilaisia virkkuukoukkuja, mikä voi vaikeuttaa oikeiden valintaa - koska mitkä ovat erot, plussat ja miinukset? Voit lukea tästä paljon lisää tällä sivulla, jossa annamme sinulle paljon inspiraatiota täydellisen virkkuukoukun löytämiseen.Katso kaikki virkkuukoukkumme täältä.

Virkkuukoukun koon valinta

Virkkuukoukkuja on saatavilla useita eri kokoja. Eri asia on, ilmoitetaanko virkkuukoukun koko numeroina vai millimetreinä. Jos virkkaat kaavan perusteella, se yleensä kertoo, minkä kokoisen koukun tarvitset. Ihmisten tiukoissa virkkauksissa on kuitenkin eroja - ja siksi voit virkata itse asiassa virkkauskoukulla, joka on hieman ilmoitettua pienempi tai suurempi.

Jos virkkaat esim. täytetyt eläimet tai nallekarhut, sinulla on hyvä valinta suhteessa siihen, mitä resepti suosittelee. Tässä sinun on vain varmistettava, että käytät samaa virkkuukoukun kokoa kaikissa osissa. Jos toisaalta virkkaat vaatteita, on useimmissa tapauksissa välttämätöntä noudattaa kaavan ohjeita. Tämä johtuu siitä, että kun käytät eri kokoa, voit päätyä lopputulokseen, joka on paljon suurempi tai pienempi kuin haluttu - ja siksi voit virkata villapaidan kuuden kuukauden ikäiselle lapselle 12 kuukauden sijaan.

Jos olet aloittelija, on suositeltavaa valita 2½ tai 3 koukut. Nämä koukut ovat erittäin edullisia monissa aloittelijakuvioissa. Kun virkkaat yhä enemmän, voit laajentaa virkkuukoukkuvalikoimaasi. Tämän avulla laajennat näköalojasi ja pääset kokeilemaan tarpeidesi mukaan. Näet yksittäisen virkkuukoukun koon neulasta tai kääreestä.

Katso koko virkkuukoukkuvalikoimamme täältä.

Virkkuukoukun materiaalin valinta

Virkkuukoukun koon valinnan lisäksi sinun on päätettävä myös virkkuukoukun materiaalista. Valittavana on monia erilaisia materiaaleja, joten se on vain makuasia. Tyypillisesti voit valita alumiinin, bambun, teräksen, puun, muovin ja kierrätettävän muovin.

Jos valitset puumateriaalin, kuten puun tai bambun, huomaat, kuinka kevyeksi virkkuukoukku tulee. Tämä helpottaa virkkauskoukulla työskentelemistä, ja pehmeä materiaali on avuksi työssä. Lisäksi puumateriaali ei aiheuta ääntä. Jos toisaalta haluat virkata kiinteämmillä koukuilla, alumiini ja teräs ovat ihanteellisia. Lopuksi muovimateriaali on mukava pitää, mikä voi auttaa tekemään virkkauksesta mukavampaa.

Ei siis ole suoraa kysymystä siitä, että yksi materiaali on parempi kuin toinen. Kuten sanoin, tämä on makuasia, ja sinun on siksi arvioitava, minkä tyyppisestä virkkuukoukusta pidät eniten. Tämä selviää parhaiten kokeilemalla erilaisia virkkuukoukkuja. Näin saat parhaiten selville, mikä virkkuukoukku on sinun makuusi. Jos valitset alumiinisen virkkuukoukun, voit pestä virkkuukoukun pienessä sulfossa ennen virkkauksen aloittamista. Tämä helpottaa langan liukumista neulalla.

Valitse virkkuukoukku tietyn lankaavaimen tai kuvion mukaan

Jos on sinulle hip as hap, mitä koukkua käytetään, on hyvä valita virkkuukoukku halutun lankaavaimen käyttötarkoituksen mukaan. Useimpien bannerien takapuolelta voit lukea, minkä tyyppistä virkkuukoukkua suositellaan kullekin langalle. Se on ihanteellinen sinulle, joka haluat parhaan tuloksen tietyntyyppisellä langalla - ja jolla ei ole erityisiä mieltymyksiä virkkuukoukkutyypin suhteen.

Tutustu koko lankavalikoimaamme tästä.

Saattaa myös olla, että seuraat tiettyä kaavaa seuraavassa virkkausprojektissasi. Useimmat ihmiset valitsevat virkkauksen reseptien mukaan, sillä se helpottaa kauniin lopputuloksen saavuttamista tietyllä ulkonäöllä. Monissa resepteissä on myös kirjoitettu, mikä virkkuukoukku vaaditaan. Monissa tapauksissa se on jopa parempi vertailukohta kuin lankatyyppisuositus, ja siksi sinun tulee muistaa noudattaa reseptin suosituksia langan sijaan.

Ilmaiset virkkauskuviot - Katso tästä.

Ergonomiset virkkuukoukut vaivattomaksi

Nykyään markkinoilla on lukemattomia ergonomisia virkkuukoukkuja. Näissä virkkuukoukuissa on yleensä muovinen kahva. Suunnittelu on kuitenkin suunniteltu niin, että virkkuukoukku istuu erittäin hyvin käteen. Tämä tarjoaa sinulle todella hyvän työasennon ja on erityisen hyödyllinen, jos sinulla on niveltulehdus tai jännetulehdus.

Sinun ei kuitenkaan tarvitse kokea niveltulehdukseen tai jännetulehdukseen liittyvää epämukavuutta, ennen kuin voit hyötyä ergonomisesta virkkuukoukusta. Tämän tyyppistä virkkuukoukkua voi käyttää sairaudesta riippumatta - periaate on yksinkertaisesti, että koukku istuu paremmin käteen, joten ranteet ja kädet eivät kipeä virkkauksen aikana. Tämä on erityisen hyödyllinen sinulle, joka virkkaa joka ikinen päivä.

Osta sarja virkkuukoukkuja ja ole valmis

Jos sinulla ei ole kaikkia oikeita laitteita valmiina ennen seuraavan virkkausprojektin aloittamista, voit nopeasti juuttua. Tämä on valitettavaa, koska aikaa menee hukkaan ja luovan projektisi valmistuminen kestää kauemmin. Tässä on etu ostaa virkkuukoukkusarja .

Tällaisissa virkkuukoukkusarjoissa saat useita erikokoisia virkkuukoukkuja kerralla. Sen avulla on helppo vaihtaa virkkuukoukku tarpeen mukaan. Jos olet ruskettunut virkkaaja, tämä on todella hyvä ostos. Olet aina valmis virkkausprojektiin, mitä tahansa kuvio koukkukoosta vaatii.

Se tulee sarjasta toiseen, mitä sisältyy. Voit ostaa virkkauskoukkusarjoja 3 eri koossa - se tarjoaa hyvän pohjan virkkausmatkasi aloittamiseen. Jos virkkaat paljon, 12 eri koon virkkuukoukkusetti on vielä parempi. Täällä olet todella hyvin peitetty ja voit itse asiassa aloittaa minkä tahansa luovan projektin.

Virkkaa kaikki - vain mielikuvituksesi asettaa rajat

Kun olet löytänyt oikean virkkuukoukun ja siihen liittyvän langan, vain mielikuvitus asettaa rajat virkkaukselle. Tietysti sinua rajoittaa se, mihin virkkaustaidosi riittävät. Pienellä harjoittelulla tämä ei kuitenkaan ole ongelma tulevaisuudessa. Kun virkkaat yhä paremmin, pystyt heittäytymään yhä monimutkaisempiin projekteihin.

Virkkaa kaikkea toppeista, puseroista, mekoista ja huiveista pehmoeläimiin, ruokalappuihin, sukkiin, ponchoihin, nallekarhuihin, hattuihin, neuletakkeihin ja liiveihin. Kotiin voi virkata myös paljon erilaisia asioita, kuten vauvanpeittoja, keittiöpyyhkeitä, päiväpeitteitä, pesulappuja ja pyyhkeitä. Virkkaa paljon itsellesi tai ilahduta ystäviä ja perhettä mukavalla ja erittäin henkilökohtaisella virkkauslahjalla.

Voit etsiä inspiraatiota seuraavaan virkkausprojektiisi etsimällä Internetistä. Nyt on monia virkkaukselle omistettuja blogeja. Täältä löydät uusia reseptejä ja näin virkkaat uusia ja jännittäviä projekteja. Inspiraatiota löydät myös sosiaalisessa mediassa, kuten Instagramista ja Pinterestistä. Mahdollisuuksia löytää inspiraatiota on monia, mutta muista löytää projektiisi liittyvä resepti.

Kuinka luoda parhaat olosuhteet työlle

Koska virkkaustyö on käsityötä pienten asioiden kanssa, voit kokea epämukavuutta ja kipua väärissä työasennoissa. Tämä ei tietenkään ole tarkoituksenmukaista, ja siksi on tärkeää tehdä omalta osaltasi parhaat olosuhteet työlle.

Ensinnäkin on hyvä idea valita ergonomiset virkkuukoukut. Anna istuma-asennon ja asennon olla sellainen, että niska ja hartiat eivät ylikuormitu. Varo uppoamasta vartaloon tai istumasta kireillä hartioilla. Rentoudu työasennossasi ja pidä tauko, kun alat tuntea olosi epämukavaksi.


Lopuksi on myös tärkeää virkata oikeassa lämpötilassa oikealla valaistuksella. Jos jäädyt virkkauksen aikana, kiristät vartaloasi automaattisesti. Siksi sinun on varmistettava, että työskentelet huoneessa, jossa on kuuma. Lisäksi tarvitset hyvän valaistuksen, jotta et ylikuormita silmiäsi nähdäksesi. Tässä on etu käyttää
virkkuukoukkuja valolla .