Virkattu nallekarhuja

Virkatut nallekarhut ja virkatut eläimet ovat niin rakkaita! Pienet pulleat nallekarhut, joiden keskiosa on pehmeää täytettyä puuvillaa ja suuret, mustat silmät voivat sulattaa useimpien ihmisten sydämet. Nallekarhuja voidaan antaa kaiken ikäisille lapsille ja ne voidaan suunnitella lukemattomilla tavoilla.

Virkatut eläimet ovat projekti sekä upouudelle virkkaajalle, mutta ne voivat haastaa myös kokeneemman.

Amigurumi on japanilainen sana, joka kattaa pienet, söpöt olennot. Slummiksi käännettynä se tarkoittaa virkattuja/neulottuja nallekarhuja tai eläimiä. Vaikka kukaan ei ole aivan varma, saiko idea pienistä virkatuista eläimistä alkunsa Japanissa, useimmat voivat olla yhtä mieltä siitä, että kiinnostus niitä kohtaan kasvaa jatkuvasti kaikkialla maailmassa. Viime vuosina virkattujen nallekarhujen, eläinten ja nukkejen reseptivalikoima on todella laajentunut, ja nyt sieltä löytyy kaikkea alpakasta ja norsusta pieneen joulupukkiin.

Katso kaikki virkattujen nallekarhujen reseptimme täältä

Virkatun nallekarhun käytön aloittaminen ei itse asiassa vaadi monia korjaustoimenpiteitä. Suosittelemme hyvää, käteen sopivaa virkkuukoukkua, avainta puuvillalangasta, puuvillasta ja tsemppiä. Se edellyttää myös, että tunnet virkkauksen perustekniikat, kuten ompeleet, 2 ommelta samassa pistossa ja 2 ommelta yhdessä. Jos olet epävarma näistä tekniikoista, Garnstudiolla on useita hyviä videoita, jotka osoittavat selkeästi, kuinka lähestyä erilaisia naamioita.

Täältä löydät apua virkkaustekniikoihin

Hyvä neuvo on myös harjoitella virkkaamista tiukasti, jotta ompeleiden väliin ei jää rakoja, joista näkee nalletäytteen. Vaihtoehtoisesti voit täyttää nallen myös nalletäytteellä, joka seuraa langan väriä.

Koukkua kierrätettyä nalletäytettä on saatavana kolmessa eri värissä

Jos olet uusi nallekarhujen virkkaamisessa, on järkevää aloittaa helpolla kuviolla ilman liiallista sovitusta. Kokoaminen voi olla haastavaa joillekin, ja se on usein helpompi oppia pienin askelin. Täällä tinasotilaan kaltainen pieni nukke on helppo heittää yli, sillä se voi silti hieman haastaa värinmuutoksella, mutta muuten virkattuna yhdeksi:

Pienen tinasotilaan resepti löytyy täältä

Värinvaihto on loistava tapa saada hauska ja jännittävä look. Kun tekniikka on juuri löydetty, on todella helppoa vaihtaa väriä virkkauksessa. Jos tarvitset apua värin vaihtamiseen, Garnstudiolla on täällä todella hyvä video, joka opastaa sinua värinmuutoksen läpi.

Jos haluat enemmän haastetta virkkaustyöhön, niin isompi nalle, jossa on enemmän yksityiskohtia, kuten krokotiili Klaus tai Anden Albert, voi olla hauska ja haastava projekti. Kokoonpano vaatii hieman kätevyyttä ja kärsivällisyyttä, mutta kun tekniikka on juuri kiinni, niin eläimen pienet osat voivat todella antaa kauniita ja täysin ainutlaatuisia yksityiskohtia.

Nallekarhuille on yleensä suositeltavaa käyttää puuvillalankaa, koska se voidaan pestä korkeissa lämpötiloissa. Sekä merseroitua puuvillaa että tavallista puuvillaa voidaan käyttää. Merceroitu puuvilla antaa nalleille kiiltävämmän vaikutelman, joka voi olla todella kaunis hiuksissa ja vaatteissa, kun taas tavallinen puuvilla antaa mattaisemman ilmeen.

Täällä voit lähteä metsästämään puuvillalangamme monissa jännittävissä väreissä

Virkatut luomukset voivat olla myös kausiluonteisia, kuten söpö joulupukkityttö tai -poika jouluksi, mikä voi olla osa kotitekoista joulukalenteria. Monet ihmiset ovat myös uskomattoman iloisia pienten tonttujen koristeluun joulun aikaan, sillä ne voidaan räätälöidä omiin tonttuihin. Virkatut tontut voivat olla niitä tuhmia tonttuja, jotka ovat syöneet joulupuuron:

Katso kaikki ilmaiset virkkausmallimme täältä