Mikä on kangaslanka?

Aloitatpa neulomisen ensimmäistä kertaa tai sinulla on paljon kokemusta neulomisesta, tiedät todennäköisesti, että lankatyyppejä on monia erilaisia.

Jos etsit vahvaa lankatyyppiä, on hyvä syy etsiä kangaslankoja. Kangaslangalla on erityisen vankka rakenne. Siksi on edullista, jos haaveilet raskaasta neuloksesta tai virkkauksesta.

Tutustu laajaan kangaslankavalikoimaamme tästä.

Kangaslanka on joustavaa, joten sinulla on erittäin hyvät mahdollisuudet saada tyydyttävä lopputulos riippumatta siitä, neulotko vai virkkaatko. Lanka on myös erittäin tukevaa, joten voit todella tehdä luomuksia, joihin mahtuu vähän kutakin.

Kankaasta tehty lanka on siis todella hyvä valinta, mitä ikinä heittäydyt neuleprojektiin itsellesi, kotiin tai lahjaideaksi.

Kuinka neulotaan kangaslangalla?

Jos kangaslangalla neulominen on sinulle uutta, ei ole epätodennäköistä, että sen kanssa työskentely tuntuu hieman vaikealta. Toisin kuin muut lankatyypit, kangaslangat ovat usein haastavampia käsitellä.

Siitä huolimatta tuloksena on mahtavia neuleprojekteja, ja kun olet tottunut lankaan, et todennäköisesti joudu kokemaan suurta vaivaa. Älä siksi anna periksi, jos ensimmäinen neulontakokemuksesi kangaslangalla ei ollut odotusten mukainen.

Kangaslangalla neuloessasi sinun tulee käyttää suuria neulepuikkoja tai virkkuukoukkuja. Laajasta neula- ja neulavalikoimastamme löydät ainutlaatuisen valikoiman järeitä laitteita, jotka sopivat erityisen hyvin tämäntyyppisellä langalla neulomiseen.

Lue lisää virkkuukoukuistamme täältä.

Haluatko tietää lisää neulepuikkovalikoimastamme? Joten täältä voi saada apua täydellisen löytämiseen

Vaikka kangaslanka voi olla hieman raskasta käsitellä, se on myös laatu, joka auttaa antamaan projektillesi kauniin rakenteen.

Löydä suosikkilangasi tästä

Mitä voin neuloa kangaslangalla?

Kangaslangasta on tullut suosittu valinta virkkauksessa ja neulomisessa - ja hyvästä syystä. Karkea lanka soveltuu sekä vaatteiden valmistukseen että erilaisiin kodin sisustuksiin.

Meiltä löydät aina jännittävän valikoiman uusimpia neule- ja virkkauskuvioita. Useimmat kuviot ovat ilmaisia, ja sitten sinulla on runsaasti inspiraatiota seuraavaan neuleprojektiisi.

Katso laaja reseptivalikoimamme täältä

Kangaslangalla neulomiselle ja virkkaukselle ei todellakaan ole rajoituksia. Lanka on kestävää, joten se sopii erinomaisesti esimerkiksi arkivaatteiden valmistukseen.

Jos esimerkiksi haaveilet sohvalle sellaisen maton tekemisestä, joka todella kestää käyttöä, voi myös olla hyvä idea käyttää kangaslankaa. Kangaslangalla voit olla varma, että sinulla on kestäviä kodin asusteita, joita todennäköisesti rakastat käyttää yhä uudelleen.

Tutustu virkattujen sisätilojen resepteihin täällä

Kangaslanka tunnetaan myös erityisen jäykästä, joten voit neuloa ja virkata esineitä, jotka pysyvät pystyssä.

Siksi sinulla on myös hyvä tilaisuus neuloa kauniita laukkuja, jotka ovat kaikkea muuta kuin tylsiä ja huolimattomia. Tehokkaan laadun ansiosta sinulla on todella hyvä lähtökohta laukkujen suunnitteluun niin arkeen kuin juhlaankin.

Jos löydät reseptin laukulle, josta pidät, voit olla melko varma, että luot persoonallisen ja ainutlaatuisen laukun, jota kenelläkään muulla ei ole.

Katso laaja valikoima virkattujen laukkujen reseptejä täältä

Ilmainen virkkauskuvio neliömäisellä matolla Mayflower Ribbonissa

Miten kangaslanka valmistetaan?

Jos et tiedä, kuinka kangaslanka valmistetaan, et todennäköisesti ole ainoa. Kuten sana melkein vihjaa, lanka koostuu vaateteollisuuden kierrätetyistä tekstiileistä.

Tällä tavalla voit itse asiassa neuloa erittäin hyvällä omallatunnolla tämäntyyppisellä langalla, koska se auttaa vähentämään turhaa jätettä.

Nämä ovat ylijäämävarastoja muun muassa T-paidoista, joista valmistetaan kangaslankaa. Aine, jota ei syystä tai toisesta voitu myydä myymälöissä tai joka palautetaan virheiden vuoksi.

Kangasjäännökset kootaan erityisesti suunnitellussa koneessa, minkä jälkeen ne melkein syljetään omille leveille lankoille.

Tämä on lanka, joka on 100 % kierrätettävä ja sisältää vain muutamia stabiloivia kuituja. Jos etsit korkealaatuista lankaa, kangaslanka voi olla sinulle ilmeinen valinta.

Paksu lanka muistuttaa monella tapaa kangaslankaa. Lankatyypeille on yhteistä mm. langan leveä rakenne ja materiaalin yleinen paino.

Toisin kuin paksu lanka, kangaslanka on kuitenkin vähemmän lämmin. Siksi voit helposti luoda erilaisia projekteja, joita voit käyttää ympäri vuoden.

Lue lisää paksusta langasta täältä

Mikä kangaslanka minun pitäisi valita?

Voit aina valita useista eri laaduista ja väreistä, kun katsot kangaslankaa. Voit siis todennäköisimmin aina löytää toiveisiisi ja tarpeisiisi sopivan langan.

Jokaisen tuotteen kohdalla on kerrottu langan juoksupituus, paino ja pesuohjeet. Voit aina aloittaa valitsemastasi kuviosta suhteessa siihen, kuinka paljon lankaa sinun pitäisi ostaa.

Jos haluat hemmotella läheistäsi esimerkiksi klassisella kangaslangaisella puserolla, musta tai harmaa voisi olla ilmeinen värivalinta. Nämä värit sopivat useimmille ihmisille, etkä luultavasti koskaan mene pieleen kaupungissa mukavalla, mustalla toppilla.

Jos haaveilet neulovasi tai virkkaavasi jotain, jossa on hieman enemmän tunnelmaa, kangaslankaa on saatavilla myös useissa kauniissa väreissä. Siksi on täysin sinun päätettävissäsi, mikä avain sopii neuleunelmillesi.

Viimeistele projektisi oikeilla lisävarusteilla. Meiltä löydät aina laajan valikoiman älyvetoketjuja, joten voit täydentää vaikka neuletakin.

Katso vetoketjuvalikoimamme täältä

Mitä kangaslanka maksaa?

Kankaan langan hinta voi vaihdella hieman jälleenmyyjäkohtaisesti. Meiltä löydät kuitenkin aina laadukasta lankaa parhaaseen hintaan.

Kangaslangan hinta voi riippua muun muassa kankaan koostumuksesta. On eroa siinä, onko kyseessä 100 % kierrätetty tekstiililanka vai sisältääkö lanka esimerkiksi 80 % puuvillaa ja 20 % muita kuituja.

Kangaslankoja voi usein löytää todella kovilla hinnoilla. Varsinkin jos pidät silmällä myyntiämme, josta voit ostaa lankoja erittäin edullisesti.