Mikä on mohairlanka?

Jos olet tottunut neulomaan ja tiedät villa- ja alpakkalangoista, olet luultavasti kuullut myös mohairlangasta. Se on uskomattoman suosittu materiaali, jonka kanssa on pehmeää ja herkullista työskennellä. Lisäksi se tuntuu hyvältä päällä, koska pehmeä villa melkein hyväilee ihoasi.

Katso laaja valikoima mohairlankoja täältä

Mohairia pidetään erittäin eksklusiivisena materiaalina, ja sitä käytetään usein vaatteissa, kuten puseroissa, toppeissa, neuletakeissa ja hatuissa.

Mohairlanka tulee alun perin angoravuohista, joka on suuri vuohi, jolla on hieno, kihara villa. Mohairia sekoitetaan usein muihin kuituihin, kuten villaan tai silkkiin, ja villan laatu riippuu yleensä vuohen koosta. Kun vuohi vanhenee, villa muuttuu karkeammaksi. Siksi matoissa käytetään useimmiten vanhempien vuohien mohairvillaa, kun taas nuorempien vuohien villaa käytetään useimmiten vaatteissa.

Mohair-lanka on uskomattoman suosittu

Viime vuosina mohairlangasta on tullut uskomattoman suosittu, ja ymmärrämme sen hyvin. Se on pehmeä, herkullinen ja tuntuu ylelliseltä. Lanka toimii lämpimänä ja eristävänä ilman, että se imee lämpöä kehosta. Tällä tavalla mohairlangalla on lämpöä säätelevä vaikutus.

Mohairlanka on myös antibakteerinen, minkä vuoksi vältät hien hajua, kun käytät esimerkiksi mohairlangasta valmistettua puseroa. Lisäksi mohairvillalla on myös loistava joustavuus, mikä tekee vaatteista mukavia käyttää. Älä siis huolehdi vaatteiden pilaamisesta, kun käytät niitä.

Katso herkulliset mohairlangat suosion mukaan lajiteltuina täältä

Mitä mohairlangalla voi neuloa?

Kun neulot mohairlangalla, huomaat usein, että lanka on sekoitettu erityyppiseen kuituun. Näemme usein, että mohairia yhdistetään silkin kanssa, mikä lisää eksklusiivisuutta ja korostaa todella kummankin materiaalin silkkisen pehmeää ominaisuuksia.

Sekä silkki että mohair ovat kaksi kevyttä materiaalia, ja ne on siksi helppo neuloa, vaikka sinun on oltava varovainen. Lanka on usein ohutta, minkä vuoksi neulontaprojekti voi nopeasti kestää odotettua kauemmin.

Jos olet utelias aloittamaan neuleprojektin mohairlangalla, suosittelemme, että aloitat tällä mallilla naisellisen neuletakissa . Täällä voit aloittaa kauniin, kevyen ja kesäisen projektin. Ja olemme varmoja, että neuletakki on uusi suosikkisi.

Jos et ole vielä tarpeeksi itsevarma neuloaksesi neuletakkia, voit aloittaa kauniista mohair- ja silkkihuivista. Mallissa käytetty mohairlanka on tunnetulta merkiltä DROPS , ja tietysti päätät itse, minkä värinen huivisi tulee olla. Hienon, syksyisen huivin resepti löytyy täältä .

Täältä löydät kaikki Dropsin langat

Jos haluat nähdä lisää reseptejä, tutustu täältä. Teemme hyveen siitä, että meillä on käytettävissäsi paljon reseptejä, joten pysyt aina ajan tasalla uusimmista trendeistä.

Mitkä ovat mohair-langan ominaisuudet?

Hienon kuiturakenteen ansiosta vaatteesi eivät käpristy mohairlangassa. Hieno villa on erittäin joustavaa ja muotoutuu vartaloosi mukaiseksi, kun käytät sitä. Se auttaa muun muassa tekemään mohairlangaisista vaatteista uskomattoman kestäviä ja kestäviä.

Kuten alpakkalanka ja mm. villalanka , mohairlanka pitää lämmön uskomattoman hyvin. Verrattuna alpakkalaamaan ja villalankaan mohair muistuttaa eniten alpakkalaaman lankaa. Mohairlanka on myös kevyempää materiaalia kuin lampaanvilla, minkä vuoksi se tuntuu helpommalta päällä.

Mohairlankaa käytetään usein eksklusiivisissa vaatteissa, ja toisin kuin monet muut kuidut, mohairlanka on kiiltävämpi. Tämä on yksi syistä, miksi lanka on saavuttanut ainutlaatuisen maineen.

Katso kaikki ilmaiset reseptimme täältä

Kun peset mohairlankaa sisältäviä vaatteita, on tärkeää, että jatkat varovasti. Ensinnäkin sinun tulee välttää vaatteiden pesua pesukoneessa, koska pesukone on usein liian kova vaatteille. Sen sijaan sinun tulee pestä vaatteet käsin ja varmistaa, että vesi ei ole yli 30 astetta. Varmista lopuksi, että vaatteet makaavat, kun ne kuivuvat. Tämä tehdään vaatteiden muodon säilyttämiseksi.

Pystytkö virkkaamaan mohairlangalla?

Jos neulominen ei ole vielä herättänyt kiinnostustasi tai jos haluat vain työskennellä jonkin muun genren parissa, sinun kannattaa aloittaa virkkaus. Voit virkata juuri sitä mitä haluat. Ei ole rajoituksia - ei edes mohairlangalla virkkaamisen suhteen.

Mohairlankaa on hyvä käyttää, jos virkkaat esimerkiksi topin, huivin, puvun vauvalle tai hatun. Suosittelemme mohair-langan käyttöä vaatteiden tai muiden vaatteiden virkkauksessa. Koska mohairlanka on valmistettu villasta, ole varovainen sen pesussa. Siksi voit edullisesti käyttää sitä vaateprojektien virkkauksessa. Jos haluat hypätä muihin virkkausprojekteihin, kuten patantelineisiin tai pesulappuihin, voit tutustua muihin myymiimme lankatyyppeihin.

Täältä löydät kaikki virkkausmallimme.

Pidä hauskaa seuraavassa neulonta- tai virkkausprojektissasi.