Mikä on lanka?

Kihelteleekö sormissasi, kun näet muiden neulovan? Ja haluatko heittäytyä omaan neule-, virkkaus- tai kirjontaprojektiisi, mutta oletko epävarma siitä, minkä langan valitset? Sitten voit turvallisesti lukea täältä. LindeHobbyillä on laaja valikoima erilaisia lankatyyppejä useilta eri merkeiltä. Siksi voit helposti löytää juuri sinun projektiisi sopivan lankatyypin .


Oletpa aloittelija tai kokenut neuloja tai virkkaaja, sillä ei ole väliä, kun teet ostoksia meillä. Täällä voit tutustua lukemattomiin jännittäviin neulekuvioihin ja lankatyyppeihin, jotka sopivat täydellisesti sekä pienempiin että suurempiin projekteihin. Jos etsit esimerkiksi villalankaa paksuun neuleeseen, silkkilankaa neuletakkiin tai puuvillalankaa hattuihin, löydät sen kaiken ja monia muitakin lankatyyppejä meiltä.

Tutustu laajaan lankavalikoimaamme tästä

Mistä lanka on tehty?

Kun sinun on tehtävä lanka, käytät kehruuprosessia. Tässä kehrät useita lankoja tietystä materiaalista yhteen ja valmistat näin langan. Langat koostuvat kuiduista, joista kyseinen lanka koostuu - esim. villakuiduista, alpakkakuiduista, silkkikuiduista tai puuvillakuiduista.

Materiaali on kierretty yhteen valmistettaessa. Näin lyhyet langat kierretään yhteen pitkiksi lankalangoiksi, joilla neulomme. Jos lankaa käytetään kutomiseen, se on usein tiukasti kierretty, sileäpintainen ja luja. Jos sitä vastoin lankaa käytetään neulomiseen, se on usein löyhästi kierretty ja sen pinta on pörröisempi.

Täältä löydät langat lajiteltuina lankatyypeittäin

Kun kehrät lankaa, kiertojen määrällä on suuri vaikutus langan lopputulokseen. Jos lanka esimerkiksi kiertyy prosessin aikana paljon, siitä tulee erittäin vahvaa. Ja jos sitä toisaalta ei kierretä kovin monta kertaa, langasta tulee pehmeämpi.

Lankoja on monia erilaisia - sekä synteettisiä että luonnollisia. Luonnollisia lankatyyppejä ovat alpakkalanka , villalanka ja mohairlanka . Kaikki tämäntyyppiset langat ovat peräisin eri eläimistä, ja niitä käytetään usein puseroissa, huiveissa ja hatuissa.

Synteettisiä lankatyyppejä ovat akryylilangat , polyamidi- ja polyesterilangat . Nämä kolme lankatyyppiä on valmistettu synteettisistä kuiduista, ja niitä käytetään usein vaateteollisuudessa, koska ne ovat kestäviä ja suosittuja.

Millainen lanka kannattaa valita?

Kun olet päättänyt, minkä projektin haluat luopua, on hyvä idea tutkia, mikä lanka sopii projektiin. Ehkä sinulla on jopa joitain mieltymyksiä langan valinnassa, tai ehkä sinulla ei ole. Koska lankatyyppejä on monia erilaisia, se voi olla viidakkoa löytääksesi paikan, ja siksi on hyvä idea tutkia erilaisia lankatyyppejä ennen kuin aloitat.

Katso tästä langat lajiteltuina tyypin mukaan

Lanka lasten vaatteisiin

Lapsille vaatteita neulottaessa on tärkeää, että vaatteet eivät kutise tai kirvele. Tämä johtuu siitä, että se voi tuntua epämukavalta ja aiheuttaa sen, että lapset eivät halua mennä kotineulottujen vaatteiden kanssa. Siksi on todella hyvä idea käyttää jotain pehmeää lankaa.


Katso tämä ilmainen neulekuvio söpössä puserossa 2–12-vuotiaille lapsille. Pusero on neulottu merinovillasta (linkki tuotteeseen) , joka on uskomattoman pehmeä. Se on täydellinen lapsille, koska lanka ei kutise tai naarmuta - päinvastoin, se tuntuu mukavalta päällä. Se on valmistettu luonnonmateriaalista ja sitä on saatavilla useissa erilaisissa maanläheisissä ja kirkkaissa väreissä.

Tutustu laajaan merinovilalankavalikoimaamme tästä.

Neuletta naisille

Viime vuosina neulomisesta on tullut uskomattoman suosittua, ja erityisesti naiset ovat suurelta osin heittäneet rakkautta neulepuikoihin. Neule on helppo kuljettaa mukana, ja monet yhdistävät ne viihtyisyyteen. Vaatteiden neulominen itsellesi on myös helpompaa, sillä voit kokeilla sitä matkan varrella ja katsoa sopiiko ne.

Lankaa valittaessa valinta perustuu usein omiin mieltymyksiin. Jotkut naiset eivät välitä siitä, että lanka tarttuu hieman, kun taas toiset naiset eivät kestä sitä. Siksi on hyvä idea aluksi valita reseptit sellaisista langoista, joista pidät eniten. Katso ilmainen neulekuviomme kauniissa puserossa, jossa on pitkät puhvihihat . Se on naisellinen, värikäs, mukava ja pehmeä ja se on neulottava mohair- ja silkkilangasta.

Katso laaja valikoima mohairlankoja täältä ja silkkilankoja täältä .

Neulo kotiin

Vaatteiden neulomisesta ei ole tullut vain suosittua, vaan myös kotitavaroiden neulomisesta on tullut erittäin suosittua. Kun valitset oikean langan, voit helposti neuloa lippuviiriä, tiskirättiä, patapiipiä, huivia ja peittoja kotiin.
Tässä on hyvä idea käyttää puuvillalankaa (linkki aiheeseen) . Puuvillalangaiset tiskipyyhkeet ja patanpidikkeet voidaan pestä helposti, jos ne esimerkiksi likaantuvat keittiössä. Puuvillalanka ei myöskään ole markkinoiden kallein lanka. Näin sinulla on esimerkiksi varaa heittää pois tiskirätti, jos sitä ei enää voi käyttää.

Täältä näet laajan valikoimamme neulekuvioita kotiin.

Tutustu resepteihimme virkattuihin patalaukkuihin täällä

Siksi me rakastamme lankaa

Täällä LindeHobbyissä rakastamme lankaa. Langan monet sävyt ja erilaiset materiaalit auttavat luomaan upeita projekteja, jotka voivat olla sekä yksittäisiä että reseptin mukaan tehtyjä. Riippuen siitä, minkä langan valitset, saat automaattisesti erilaisia tuloksia.


Lanka antaa meille mahdollisuuden neuloa, virkata, kirjoa ja luoda omia vaatteita ja sisustusta. Ja vain mielikuvitus asettaa rajat sille, mihin voit käyttää lankaa.


Pidä hauskaa seuraavassa neuleprojektissasi.