Virkatut kuviolliset matot

Virkatut matot ovat hauskoja ja kauniita projekteja. Matot viittaavat siihen, että voit todella testata tekniikkasi sen mukaan, onko kyseessä isoäidin neliö vai sik-sak. Lisäksi matot voivat kestää vuosia tai jopa sukupolvia, jos niitä käsitellään hyvin.

Maton käytön aloittaminen voi tuntua pitkänomaiselta projektilta, joka vaatii paljon tunteja, mutta voimme taata, että se on kaikkien tuntien arvoinen. Lisäksi matto on kaunis ja koristeellinen osa sisustusta, josta voit nauttia vuosia eteenpäin.

Virkattujen mattojen ilmaiset reseptit löydät täältä


Ennen kuin aloitat virkatun maton käytön, on hyvä miettiä, minkä tyyppisen maton haluat. Mattoja voidaan valmistaa monella eri tavalla eri tekniikoilla, jotka voivat antaa hyvin erilaisia ilmeitä. Matot voidaan tehdä isoina isoäidin neliöinä, kulmasta kulmaan -tekniikalla, pieninä yhteen virkattuina tilkkuina ja paljon muuta.

Katso kaikki ilmaiset virkattujen mattojen reseptimme

Tietysti on myös tärkeää miettiä, mihin mattoa käytetään. Haluatko peiton, jonka voit ottaa mukaasi sohvalta ja ulos luontoon, vai haluatko sen sijaan vauvankäärin? Saattaa myös olla, että etsit täydellistä mattoa, joka sopii olohuoneen sisustukseen. Vaihtoehtoja on monia ja onneksi meillä on paljon ilmaisia virkattujen mattojen reseptejä.

Täältä voit lukea lisää virkatuista matoista

Täältä voit lukea lisää virkatuista vauvanpeitoista ja -kääreistä

Maton lankaa valittaessa on jälleen tärkeää pohtia, mihin mattoa haluat käyttää. Jos kyseessä on matto, jonka on kestettävä paljon ja paljon pesua, niin on tärkeää valita lanka, joka voidaan pestä koneessa. Suosittelemme tähän tällaista merinovilalankaa . Sukkalanka on myös äärimmäisen kestävä lanka, joka sopii mainiosti luonnossa käytettäviin sohvamatoihin tai sen on kestettävä kodin kulutusta.

Tutustu laajaan lankavalikoimaamme tästä

Jos haluat heittäytyä mattoon, jossa on laastareita, niin tämä suloinen auringonkukkamatto on todella hyvä vaihtoehto. Täällä on myös mahdollista muuttaa kukan väriä suosikkikukasi mukaan. Matto sopii mainiosti sekä sohvalle, sillä se on virkattu lämpimästä Drops Limasta, joka on villan ja alpakan villan yhdistelmä. Matto virkataan virkkaamalla ensin pyöreä kukka ja sitten reunus kukan ympärille. Hienot lasit kiinnitetään ompelemalla ne yhteen ja virkkaamalla lopuksi reuna, joka sitoo ne yhteen.

Löydä ilmainen auringonkukkamaton resepti täältä

Jos toisaalta pidät enemmän hienosta siksak-kuviosta, niin meillä on myös siihen resepti. Siksak-kuvio on tehty sekoituksella virkattuja ompeleita ja syvennyksiä. Kun tekniikka on vangittu, se on muuten vain siellä. Kuvion voi tehdä useissa väreissä kuten tässä tai säilyttää yhdessä tai muutamassa värissä yhtenäisemmän tuloksen saavuttamiseksi. Päätös on sinun. Myös täällä oleva matto on virkattu Drops Parisista, joka on herkullista puuvillalankaa. Puuvilla on erittäin kestävää, ja se voidaan pestä myös koneessa, joten matto voidaan tuoda rannalle tai metsään.

Löydä ilmainen maton resepti täältä

Jos mattoja haluaa tehdä isommaksi tai pienemmäksi, niin onneksi apu löytyy myös noutamiseen. Jos siksak-tyyppinen matto on virkattu yhdeksi, niin reseptissä kerrotaan, millä matto voidaan jakaa. Näin voit helposti lisätä rivejä tai vähentää rivejä, jotta matto sopii tarpeisiisi. Ruutuihin tai tilkkuihin virkatuille matoille voit tehdä lisää ja asentaa ne päälle saadaksesi suuremman maton.

Voit lukea lisää virkkauksen koon säätämisestä täältä.

Jos haluat enemmän heittäytyä neulotun maton päälle, meillä on myös laaja valikoima ilmaisia kuvioita neulematoille . Voit myös löytää inspiraatiota neulottuihin mattoihimme klikkaamalla tästä.

Toivomme, että saat nyt inspiraatiota aloittaaksesi oman virkatun mattosi :-)