Kuinka muuttaa virkatun maton kokoa

Jos olet joskus kysynyt itseltäsi tämän kysymyksen, olet varmasti kaukana ensimmäisestä. Olet vihdoin pohjustanut juuri haluamasi reseptin ja sitten matto on joko liian pieni tai liian iso toiveeseesi. Älä pelkää, ei itse asiassa ole ollenkaan vaikeaa muuttaa maton kokoa sinulle sopivaksi.

Katso kaikki virkattujen mattojen reseptimme täältä.

Kun sinun on vaihdettava virkatun maton kokoa, se riippuu neulottavan maton tyypistä. Tapa, jolla muutat ruuduista tai paikoista tehdyn maton kokoa, on erilainen kuin tapa, jolla muutat kuviollisen maton kokoa. Onneksi voit lukea eri menetelmistä täältä.

Jos haluat muuttaa maton kokoa paikoilla tai ruuduilla, virkkaa lisää ruutuja. Jos olet mielestäsi virkkaanut tarpeeksi ruutuja, niin leveämpi reuna ruutujen välissä voi myös tehdä matosta sekä isomman että leveämmän. Voit myös lisätä ompeleen tai rusetin reunan antaaksesi matolle lisää leveyttä.

Katso laaja virkkuukoukkuvalikoimamme täältä

Jos toisaalta istut kuvion kanssa, jossa matto on virkattu kuvioon päästä toiseen, niin apu löytyy suoraan kuviosta. Tämä johtuu siitä, että se kertoo aina, kuinka monella ompeleella kuvio on jaettava, jotta matto olisi leveämpi. Täällä se yleensä kertoo, mikä kuvio on jaollinen luvulla 18 + 2. Tämä tarkoittaa, että kuvio on jaollinen 18:lla ja sitten 2 reuna-ompeleella. Siksi sinun on lisättävä 18, 36 tai 54 ommelta laajentaaksesi mattoa ja päinvastoin. Jos toisaalta haluat pidentää mattoa, virkkaa vain kuviota, kunnes se on mielestäsi oikean kokoinen.

Klikkaa tästä nähdäksesi langamme

Voit myös pidentää mattoa, jos virkkaat sen ympärille tai yhteen isoon isoäitiruutuun. Tässä on tärkeää, että jatkat irrottamista ja jatkat kuviota, kunnes matto on oikean kokoinen.

Toivomme, että tunnet nyt olosi pukeutuneeksi muuttaaksesi mattosi kokoa sinulle sopivaksi :-)