Mikä on villalanka?

Neulotko tai et, olet todennäköisesti tutustunut villaan. Villa on fantastinen materiaali, joka on uskomattoman suosittu käytettäväksi vaatteissa ja vaatteissa. Se on lämmin, eristävä ja täydellinen käytettäväksi kylmällä säällä.

Villa tulee lampaista, ja villan laatu riippuu usein lammasrodusta ja villan käsittelytavasta. Kun haluat muuttaa villaa villalangaksi, aloitat lajittelemalla villan sen mukaan, mistä lampaista se tulee. Sitten villa karstataan ennen kuin se lopulta kehrätään villalangaksi. Kun kehrät villaa, päätät kuinka paksu tai luja lanka tulee olla ja kuinka paksu lanka tulee olemaan.

Katso valtava villalankavalikoimamme täältä

Siksi villalankoja on saatavana eri laatuisina ja eri lajikkeina. Laatu riippuu usein villakarvojen paksuudesta. Esimerkiksi pitkät villakarvat ovat usein karkeita ja ohuet villakarvat ovat rakenteeltaan usein hienompia. Meillä pyritään siihen, että meillä on laaja valikoima erilaatuisia villalankoja , jotta löydät helposti projektiisi sopivan villalangan.

Kiinnitä huomiota villan lanoliiniin

Lanoliini on villassa oleva vahakerros, jota tuotetaan lampaan ihorauhasissa. Se auttaa tekemään villasta vettä hylkivän ja suojaa lampaita kylmältä. Jos olet yrittänyt koskettaa lampaan villaa, olet todennäköisesti kokenut, että se tuntuu hieman rasvaiselta - se on lanoliini. Mitä enemmän lampaan villassa on lanoliinia, sitä vettä hylkivämpi villa on. Tämä on erityisen hyödyllistä lampaille, jotka asuvat maissa, joissa sataa usein.

Valitettavasti jotkut ihmiset eivät siedä lanoliinia ja ovat siksi allergisia villalankaa sisältäville vaatteille. He voivat edullisesti neuloa vaatteita sen sijaan alpakkalamalla , koska alpakkalaama ei tuota lanoliinia.

Lue lisää alpakkalangasta täältä

Mitä voin neuloa villalangasta?

Villa on uskomattoman suosittu materiaali. Se on ollut olemassa useita vuosia ja sitä on aina käytetty vaatteissamme. Se on erittäin kestävä ja jos käsittelet sitä oikein, voit käyttää vaatteita useita vuosia.

Monet ihmiset valitsevat villalangan neulomisen, kun heidän on neulottava villapaita. He tekevät tämän muun muassa siksi, että villasta kudotulla villapaidalla on helppo pitää lämpimänä. On monia helppoja malleja, joita voit seurata, jos haluat neuloa villalangasta. Reseptit ohjaavat sinua alusta loppuun, jotta pysyt helposti mukana.

Etsitkö haastavampaa projektia ja oletko valmis pukeutumaan mukavan miesten villapaidan päälle? Sitten voit esimerkiksi aloittaa tämän reseptin kanssa.

Neulepusero on 100 % uutta villaa, ja lanka tulee tunnetulta DROPS-merkiltä. Neulepusero on erittäin tyylikäs ja yksinkertainen muotoilultaan ja sopii sinulle, joka haluat haastaa neulontatyösi.

Myymme kaikki Dropsin langat. Katso ne kaikki täältä

Jos olet aloittelija neulemaailmassa, voit aloittaa pienemmillä projekteilla. Se voi olla muun muassa hattu, huivi tai villalangasta valmistettu päänauha. Ja jos sinulla on rohkeutta, voit myös kokeilla tätä mallia kotineulottujen villasukkien parissa - olemme melko varmoja, että tulet rakastamaan niitä.

Jos haluat nähdä lisää reseptejä, voit katsoa täältä.

Mitä hyötyä on villalangasta neulomisesta?

Mielestämme on monia hyviä syitä neuloa villalangasta. Villalanka säätelee lämpötilaa ja voi siten auttaa sinua lämmittämään tai viilentämään. Esimerkiksi pakkasessa kannattaa pitää villalankaa oleva pusero lähellä vartaloa, sillä se lämmittää nopeimmin.

Villalanka imee kosteutta kastumatta. Näin villalangasta valmistettu pusero voi tuntua lämpimältä, vaikka se olisi kostea.

Yksi villalangan eduista on, että sitä on useita eri laatuisia ja paksuisia. Näin voit valita, haluatko neuloa paksun villapaidan kylmiin päiviin vai haluatko neuloa ohuen villapaidan, jota voit käyttää muiden vaatteiden alla. Sinulla on siis paljon vapautta neuloessasi villalangalla.

Lue lisää neulekuvioistamme täältä

Kuinka käsittelet ja peset villalangasta neulottuja vaatteita?

On tärkeää, että kiinnität huomiota siihen, kuinka peset villalankaa sisältävät vaatteet. Jos et ole, kova työsi voi nopeasti mennä hukkaan – ja kotikudotut luomuksesi voivat nopeasti päätyä roskakoriin.

Esimerkiksi kun olet lopettanut puseron neulomisen, suosittelemme, että huuhtelet sen ennen pukemista. Näin voit saada pyörivää öljyä ja likaa pois puserosta. Ja lisäksi naamiot loksahtavat paikoilleen ja asettuvat paremmin.

Kun sinun täytyy pestä kotineulottu pusero käytön jälkeen, suosittelemme pesemään sen käsin. Se on hellävaraisin tapa pestä, eikä vesi saa olla yli 30 astetta kuumaa. Pesun jälkeen voit edullisesti laittaa puseron pyyhkeeseen ja puristaa siitä vettä varovasti pois. Lopuksi on tärkeää, että annat puseron kuivua tasaisesti. Näin pehmeä materiaali säilyttää paremmin muotonsa.

Pidä todella hauskaa seuraavasta villaprojektistasi :-)

Lue lisää SuperWashista alta.