Mikä on superpesty lanka?

Oletko juuri aloittanut neuleseikkailusi vai onko sinulla paljon kokemusta langasta ja neulepuikoista? Riippumatta siitä, kuinka monta projektia sinulla on takanasi, voit luultavasti nyökkää tunnustaa, että lankoja on monia erilaisia.

Jos etsit erityisen vahvaa lankatyyppiä, joka todella kestää käyttöä, on hyvä syy etsiä superpestyä lankaa. Tämäntyyppinen lanka on erityisen kestävää ja kestää konepesun. Lanka voidaan tyypillisesti pestä 40 asteessa ilman ongelmia. Sitä vastoin monet langat voidaan pestä vain käsin. Superpestyn langan avulla voit olla varma, että luot luomuksia, joita voidaan pestä yhä uudelleen ja uudelleen.

Katso laaja valikoima superpestyjä lankoja täältä.

Villalankaa katsoessa voi aluksi olla vaikea nähdä, onko se käsitelty. Vasta kun aloitat neulomisen, näet langan rakenteen. Käsittelemätöntä villaa sisältävä lanka on yleensä rispaantunutta kuin superpesty lanka.

Mistä superwash-käsitelty lanka koostuu?

Jos et ole ennen kuullut superpestystä langasta, saatat tietää sen sijaan merseroidusta villasta. Merseroitu villa saa periaatteessa saman käsittelyn kuin tämä lanka, minkä vuoksi ne ovat hyvin samankaltaisia keskenään. Villa on upea materiaali, jota käytetään usein neulomisen ja virkkauksen yhteydessä.

Jos et saa tarpeeksi villalangasta, voit lukea villalangasta lisää klikkaamalla tästä.

Näiden kahden lankatyypin välillä on kuitenkin yksi ero. Esimerkiksi villa superpestyssä langassa ei ole samaa villaa kuin muista lankaominaisuuksista. Puhtaassa muodossaan villa voi sisältää melko paljon vettä, mikä on myös syy siihen, miksi sitä voidaan käyttää lämmöneristystekijänä.

Kun valmistetaan superpestyä lankaa, villalla ei ole samoja ominaisuuksia. Tämä muun muassa tekee langasta sileämmän, jolloin villa on perinteisessä mielessä tiiviimpää. Jos olet hieman skeptinen villaneulomisen suhteen, olet todennäköisesti kaukana ensimmäisestä. Villa voi joskus kutistua konepestäessä. Tämä ei päde käsitellylle villalle. Täällä tiheät villakuidut varmistavat, että materiaali voidaan pestä melko korkeissa lämpötiloissa.

Miten superpesty lanka valmistetaan?

Jos tämä on ensimmäinen kerta, kun aiot alkaa käyttää tätä suosittua lankatyyppiä, voi olla hyvä idea tietää, miten se ylipäätään tehdään. Näin sinulla on myös todella hyvä lähtökohta langan käsittelyyn sekä neuleprojektin aikana että sen jälkeen.

Tutustu laajaan neulemallivalikoimaamme täällä

Varsinainen langan valmistus tapahtuu kahdella kierroksella. Ensin villa kylvetään kloorissa, jotta mahdolliset epätasaiset kuidut jäävät alas. Se on myös menetelmä, jonka vuoksi lanka ei saavuta samaa kuntoa kuin puhdas villa. Tämän prosessin jälkeen lanka päällystetään erittäin ohuella silikonikerroksella. Superpestyn langan silikoni auttaa muun muassa luomaan langan sileän pinnan. Silikoni auttaa myös kaikkia kuituja kutistumaan. Tämän tiheyden ansiosta materiaali kestää konepesun, mikä ei muuten päde kaikkiin lankatyyppeihin.

Jos kuitenkin haluat viimeistellä projektisi kauniilla tarvikkeilla, sinun on kiinnitettävä huomiota siihen, kestävätkö ne konepesun. Meiltä löydät aina jännittävän valikoiman laadukkaita tarvikkeita. Löydät esimerkiksi kaiken vetoketjuista ja vetoketjuista nahkanauhaan ja erilaisiin hihnoihin. Jos haluat jatkossakin hyötyä materiaalin konepesusta, voi olla hyvä idea valita lisävarusteita, jotka voidaan pestä myös koneessa.

Tutustu laajaan lisävarustevalikoimaamme projektiisi täältä

Mihin voin käyttää superpestyä lankaa?

Sinulla on monia mahtavia mahdollisuuksia luoda jännittäviä luomuksia superpestyn langan avulla. Yksi tämän tyyppisen langan eduista on esimerkiksi se, että lanka on hypoallergeeninen. Tämän langan avulla voit siis helposti neuloa neulepuseroita, puseroja ja muita kauniita toppeja, sillä se ei häiritse ihoa. Lisäksi superpesty lanka on erityisen hyödyllinen esimerkiksi arkivaatteissa, sillä se kestää konepesun. Näin se on ihanteellinen usein käyttämiesi vaatteiden valmistukseen.

Jos haluat neuloa perheen pienimmille, äitiyslahjaksi tai vastaavaksi, voit myös harkita superpestyn langan käyttöä. Materiaali on helppo puhdistaa, eikä sinun tarvitse samalla tavalla murehtia likaa ja likaa, mikä on luonnollinen osa pienten lasten saamista.

Jos sinulla ei ole inspiraatiota jännittäviin kuvioihin, voit aina vilkaista vaikuttavaa valikoimaamme upeita neulekuvioita .

Lue lisää neulekuvioistamme täältä

Olemme koonneet jokaiselle jotakin, joten todennäköisesti löydät myös jotain, joka vastaa toiveitasi ja tarpeitasi. Suurin osa resepteistä on jopa ilmaisia, joten sinulla on todella hyvä tilaisuus kokeilla käsiäsi monissa erilaisissa jännittävissä projekteissa.
Superpestyt langat ovat saatavilla useissa eri väreissä. Jos haaveilet ainutlaatuisen ja persoonallisen projektin neulomisesta, pukeudu vain kauniin väriseen lankaan. Vaihtoehtoisesti voit löytää tämän tyyppistä lankaa myös neutraalemmissa sävyissä, jos todellisuudessa olet enemmän hieman hillitty ilme.

Paljonko superpesty lanka maksaa?

Neulomisen ja virkkauksen ei pitäisi olla kallista - ei edes superpestyn langan kanssa työskennellessä. Siksi voit usein löytää suosittuja lankoja terävillä hinnoilla. Usein sinulla on myös mahdollisuus hankkia erilaisia pakettiratkaisuja, joista on mahdollisuus ostaa isoja erikoishyvin hinnoin.

Jos et halua jäädä paitsi suuresta tarjouksesta, voit myös aina seurata myyntiämme. Täällä tarjoamme jatkuvasti erilaisia tilaustuotteita alennettuun hintaan. Valikoimaan on siis hyvä syy katsoa, sillä ehkäpä superpestyä lankaa löydät juuri nyt alennettuun hintaan.