Huopareseptejä

Useimmat ihmiset yhdistävät langan vain virkkaus- ja neuleprojekteihin, mutta langalla voi tehdä paljon muutakin. Huovutus on myös laji, jossa käytetään erikoislankoja, ja tässä olemme tietysti myös mukana.

Jos panet itsesi huovutukseen, tekemisellesi ei ole rajoja. Ruukunpidikkeet, tossut, pääsiäis- ja joulukoristeet, huopapallot, avaimenperät, niskanlämmittimet, takit, pöytäsuojat, istuinpehmusteet ja paljon muuta. Jos huovutus on herättänyt kiinnostuksesi, voit ostaa kaikki tarvittavat tarvikkeet kuten huovutusneulan tai tietysti sopivan langan täältä nettisivuilta!

Mitä tarkoittaa tuntea?

Huovutus tarkoittaa sitä, että käsittelet tietyn tyyppistä kuitua kaatamalla materiaalin päälle saippuavedellä ja samalla puristamalla ja muotoilemalla sitä. Prosessin aikana kuidut tarttuvat toisiinsa ja puristuvat yhteen, jolloin huovutuksesta syntyy paksu vaate/kangas/huopa.

Kuinka suodattaa?

Kun olet saanut neulomisen tai virkkauksen valmiiksi, voit valita huovutuksen. Tämä tehdään pesemällä projekti yhden tai useamman kerran pesukoneessa. Pesun aikana kuidut ja suodatin laajenevat yhdessä. Tämä johtaa siihen, että projektista tulee kestävämpi ja kutistuvampi. Siksi on myös tärkeää pitää mielessä, että käsityösi tulee olla paljon suurempi kuin valmiin ja huovutetun tuloksen koko. Tämä on kuitenkin otettu huomioon resepteissä, joista käy ilmi sekä projektien koot että neulontavoima ennen ja jälkeen huovutuksen.

Ennen kuin suodatat, projektisi näyttää liian suurelta. Mutta konepesun jälkeen se kutistuu. Pesun jälkeen ja huopaprojektin ollessa vielä märkä vedä se haluttuun muotoon ja kokoon. Huopaprojekteissa on hienoa, että jos projektit kasvavat liian suuriksi, ne voidaan vain pestä uudelleen ja muotoilla uudelleen. Päinvastoin, jos projekteista tulee liian pieniä, ne voidaan kastella uudelleen ja vetää sitten hieman suuremmiksi.

Kun suodatat projekteja, huovutusprosessi riippuu pesukoneen tyypistä, linkous- ja neulontavoimakkuudesta. Siksi on hyvä idea aina tehdä pieni neulenäyte ennen isomman huovutusprojektin aloittamista.

Langat huovutukseen

Ihanteellisin lanka huovutettaviksi on villalanka, sillä tämän langan kuidut huopautuvat helposti yhteen pesun aikana. Tarjoamme useita kauniita villalankoja, jotka ovat ihanteellisia huovutettavaksi. Löydät ne tältä sivulta.

Älä käytä superwash-käsiteltyä lankaa suodattaessasi. Tällaiset lankatyypit kestävät pesun korkeissa lämpötiloissa eivätkä siksi tunnu konepesun aikana.

Suosittelemme myös villanpesuaineen käyttöä suodatuksessa. Lisäksi voi auttaa pyyhkeen laittaminen pesukoneeseen yhdessä projektin kanssa, jonka haluat huovuttaa. Tämä lisää kitkaa ja tarjoaa tehokkaamman huovutuksen.

Huopalankavalikoimastamme löydät herkullisia villalankoja. Kokeile esimerkiksi erittäin suosittua DROPS Snow / Eskimo -lankaa, joka sopii täydellisesti huovutukseen. Se on paksu 1-lankainen lanka, joka on kehrätty 100 % puhtaasta villasta. Lisäksi lankakuidut ovat käsittelemättömiä, mikä tarkoittaa, että niille ei tehdä minkäänlaista kemiallista käsittelyä ennen värjäystä. Tämä käsittely korostaa langan luonnollisia ominaisuuksia ja tarjoaa optimaalisen muodon ja rakenteen. Eskimo-lankaa on saatavana useissa eri väreissä ja sävyissä: sekä yksivärisiä , painovärejä että sekoitusvärejä .

Jos kaipaat huovutusta, voit kokeilla myös DROPS Alaska -lankaa , joka on todellinen villan klassikko. Alaska-lanka on kehrätty kolmesta langasta, ja lisäksi se on yksi DROPS-malliston vanhimmista langoista, joka on edelleen yhtä suosittu kuin lanseeraushetkellä 1980-luvun puolivälissä.

Jos etsit hieman erilaista lankaa, DROPS Big Delight on todella hyvä tarjous. Pehmeä, paksu ja mukava 1-lankainen villalanka, joka erottuu erityisesti ainutlaatuisen monivärisen "taikaprintin" ansiosta. Monissa eri värisävyissä oleva printti muodostaa huovutettaessa täysin ainutlaatuisia kuvioita ja väriyhdistelmiä, ja samalla langallakaan ei ole kahta samanlaista asiaa.

Jos pidät enimmäkseen ulkokäyttöön tarkoitettujen vaatteiden huovutuksesta - esimerkiksi hattuja ja käsineitä - voit tutustua tarkemmin DROPS Polarikseen , joka paksun langan ansiosta sopii tähän erityisen hyvin.

Alla on esimerkkejä siitä, miltä lanka, jota haluat työstää, näyttää huovutuksen jälkeen.


DROPS Snow / Eskimo - Ennen ja jälkeen huovutuksen


DROPS Alaska - Ennen ja jälkeen huovutuksen


DROPS Big Delight - Ennen ja jälkeen huovutuksen


DROPS Polaris - Ennen ja jälkeen huovutuksen

Jos uskallat aloittaa huovutusprojektin, löydät täältä nettisivuilta suuren määrän upeita huovutusreseptejä. Nämä auttavat sinua pääsemään alkuun projektin kanssa, ja kuka tietää - Ehkä rakastut huovutukseen?

Alta voit lukea lisää erityisistä huoparesepteistä. Nauttia :-)