Neulonta aloittelijoille

Kun syksy ja talvi vähitellen ilmoittavat tulonsa, voi olla hauskaa osallistua toimintaan, jota voit tehdä sisällä ja pitää hauskaa pimeinä iltoina. Täällä neulomisesta on tullut erittäin suosittua, ja yhä useammat ihmiset alkavat osallistua konseptiin. Se on mukavaa ja hauskaa, ja sitten sinulla on mahdollisuus neuloa kaikkea kankaista vaatteisiin ja kodin koristeisiin, riippuen siitä, mistä olet kiinnostunut. Neulominen on siis tapa laajentaa luovia kykyjä ja horisonttia, ja siksi on vain aloitettava neulominen. Näin saat hauskan pienen projektin, josta saa taatusti supermukavia asioita ja josta muutkin takuulla nauttivat todella paljon. Aluksi neulominen voi kuitenkin tuntua paljon vaikeammalta kuin se on, ja voi nopeasti hämmentyä materiaaleista ja kuvioista, jos ei ole sitä ennen kokeillut. Joten se vaatii sekä kärsivällisyyttä että hieman tahdonvoimaa, jos todella haluat neuloa superhienoja juttuja, mutta se on epäilemättä myös jotain, jonka voi oppia erittäin nopeasti, jos vain sinulla on kärsivällisyyttä kanssasi. Onneksi me täällä LindeHobby.dk:ssä olemme päättäneet tehdä pienen oppaan ja keksiä superhyviä neuvoja sinulle, joka haluat oppia neulomaan ensimmäistä kertaa. Joten jos et malta odottaa, että pääset alkuun uudessa syksyn projektissasi, voit lukea täältä tekstistä paljon lisää tekniikoista ja materiaaleista.

Tarvitset tämän laitteen

Ennen kuin voit aloittaa neulomisen, sinun on tietysti tartuttava oikeaan välineeseen, jotta saat parhaan tuloksen ja helpotat sitä paljon itsellesi. Täällä osoitteessa LindeHobby.dk meillä on laaja valikoima kaikkea mitä tarvitset, kun sinun on opittava neulomaan ensimmäistä kertaa, ja se on yksinkertaisesti kaikkea langasta neulepuikoihin. Aloittelijan on hyvä aloittaa myös hieman helpommilla ja yksinkertaisemmilla resepteillä, jolloin sinulla on hyvä tilaisuus harjoitella ennen vaikeiden reseptien aloittamista. Siksi suosittelemme, että aloittelijat käyttävät seuraavia laitteita helppojen reseptien tekemiseen:

  • Neulepuikko, joka on mahdollisesti 40 senttimetriä

  • Hakaneula

  • Mittanauha

  • Lanka.

Yllä olevat materiaalit on hyvä olla käsillä, kun aloitat neulomisen. Esimerkiksi pysäytysneulalla ompelemaan erilaisia langanpäitä ompeleiden väliin ja mittanauhaa, jotta saat varmasti oikeat mitat neulottavalle materiaalille. Lisäksi täytyy tietysti myös tarttua yhteen tai ehkä useampaan lanka-avaimeen, riippuen siitä, kuinka rohkea olet alkuun. Täältä voit kurkata kauniiden lanka-avaimiemme joukossa, joista löydät laajan valikoiman eri värejä.

Aloita tekniikalla

Kun olet hankkinut yllä olevat materiaalit, olet vähitellen valmis siirtymään seuraavalle tasolle, joka käsittelee erilaisia tekniikoita. On olemassa monia eri tapoja neuloa riippuen siitä, mitä mallisi sanoo, mutta tietysti myös sen mukaan, mitä haluat ja mikä näyttää parhaalta. Täällä olemme myös tehneet pienen yleiskatsauksen alkeellisimmista neulontatekniikoista ja siitä, kuinka ne tulisi työstää, jotta saavutetaan paras mahdollinen lopputulos. Neulontatekniikoista aloittelijoille suosittelemme seuraavia:

Ompeleiden luominen: Ensin voit aloittaa luomalla ompeleita ja saada tuntumaa neulan ja langan käyttöön. Kaikessa yksinkertaisuudessaan neulominen keskittyy hyvin oikeaan ja väärään, ja siksi olisi hyvä perehtyä siihen, miltä oikean ja väärän tulisi näyttää. Teet ensimmäisen ompeleesi tekemällä solmun neulepuikolle. Tee sitten silmukka etusormesi ympärille ja työnnä tikku silmukan läpi. Sen jälkeen lanka tulee rullata neulan ympärille ja lenkki pudottaa kärjen edestä. Aluksi muodostamasi kaksi lankaa on vedettävä sisään muodostaaksesi ompeleen ja niin edelleen, kunnes luulet sen olevan tarpeeksi .

Neulo oikein: Kun olet tehnyt riittävän monta silmukkaa, voit aloittaa neulomisen oikein. Tee tämä aloittamalla neulomalla oikeanpuoleinen neule vasemman puikon ensimmäisen silmukan alle. Kierrä sitten lanka oikean neulan ympärille ja työnnä oikean neulan kärki ommeleen ja vedä takaisin vasemman neulan alle. Sitten vasemman neulan maski on vapautettava ja muita pidätettävä. Jatka sitten ja neulo mahdolliset silmukat, jotka voivat olla vasemmassa puikassa oikean puikon päälle.

Neulo nurin: Sitten voit myös aloittaa nurin neulomisen. Oikean puikon tulee ylittää vasemman neulan tässä ja neuloa oikealta vasemmalle. Lanka tulee rullata oikean neulan päälle ja alle, sitten oikean neulan kärki työnnetään vasemman neulan ompeleeseen ja vedetään pois sen alta. Sitten vasemman neulan naamio on vapautettava, ja muita on myös pidettävä tässä. Neulo jälleen kaikki vasemman puikon silmukat oikealle puikolle.

Etsi haluamasi reseptit

Olemme koonneet tähän pienen oppaan perusmateriaaleista ja tekniikoista, joita voit hieman harjoitella ennen kuin jatkat neulomista, esimerkiksi sileää neuletta ja joustinneuletta. Kun tunnet tekniikat tutuiksi, etsi vain hienoja malleja ja aloita neulominen juuri sitä mitä haluat, olipa kyseessä sitten pieni hattu lapsenlapsellesi tai herkullinen neulepusero itsellesi. Siellä on yksinkertaisesti meri mahdollisuuksista. Lisäksi voit vilkaista tätä sivua, kun lähdet ulos investoimaan uusiin neulevarusteihisi.