Virkatut kuviolliset matot

Virkattu matto on hauska ja haastava projekti, joka voi kestää useita vuosia - ja jopa sukupolvia. Heittäydy siihen, olitpa aloittelija tai kokenut virkkaaja, sillä matoille on ilmaisia virkkauskuvioita kaikilla tasoilla.

Katso virkattujen mattojen reseptimme täältä

Matot ovat koristeellinen sisustus, joka voidaan virkata juuri sinun tarpeidesi mukaan. Tarvitsetko sängyn viereen maton, joka pitää jalat lämpimänä talvella, suihkun eteen maton, joka kestää pahimman veden tai kenties pienen koristeellisen maton olohuoneeseen. Riippumatta siitä, minkä tyyppistä reseptiä etsit, meillä on yksi, joka sopii tarpeisiisi.

Täältä näet ilmaiset virkattujen ja neulottujen mattojen reseptimme .

Kun aiot aloittaa maton kanssa, on tärkeää valita kestävä lanka, jotta matto kestää kovaa kulumista, joka aiheutuu mukavalla lattialla makaamisesta. Lisäksi se sopii hyvin myös konepestävän langan kanssa, sillä se altistuu luonnollisesti paljon lialle ja bakteereille. Kaikissa langoissamme on kirjoitettu ohjeet niiden pesusta ja käsittelystä.

Tutustu laajaan lankavalikoimaamme tästä

Turvallinen valinta mattojen suhteen on puuvillalanka. Puuvilla on erittäin kestävää ja voidaan pestä korkeissa lämpötiloissa. Meiltä löytyy muun muassa Yarn and Colors Epic , jossa on yli 100 kaunista väriä, joten täältä löydät varmasti makuusi sopivan. Lanka on 8/8 puuvillaa, mikä tarkoittaa, että lanka on kehrätty 8 langasta, joten se on paksumpaa kuin 8/4 puuvillalanka, joka on kehrätty 4 puuvillalangasta. Lanka antaa siksi maalaismaisen ja kauniin ilmeen. Jos matolle on ylimääräistä lankaa, Lankaa ja Colors Epiciä voi käyttää myös virkattuihin liinoihin, patalaukkuihin ja pyyhkeisiin.

Laaja valikoimamme 8/8 puuvillalankoja näet täältä .

Virkattu matto voidaan virkata niin, että ompeleiden välissä on hyvä ilma tai tiiviimpi, riippuen siitä, minkä ilmeen haluat. Jos haluat koristeellisen maton, jonka tulisi olla lattialla antamaan ilmavampaa ja kevyempää estetiikkaa, niin voimme suositella reseptejä, joissa on paljon ilmanaamioita ja suurempi neulakoko. Jos taas haluat maton, joka pitää jalat lämpiminä, suosittelemme kompaktimpaa mattoa.

Tämä matto on valmistettu tiiviiden tankoompeleiden ja ilmaompeleiden sekoituksesta, mikä antaa matolle kevyen ilmeen. Matto on virkattu ympäri, mikä tekee siitä kevyemmän ja ilmavamman. Se on myös virkattu Drops Paris -langasta, joka on 100 % puuvillaa. Lanka on kehrätty useista ohuista langoista ja on siksi maalaismainen mutta samalla herkkä ilme. Drops Parisia on saatavana kahta tyyppiä: Drops Paris Uni Color, joka koostuu 100 % hienoksi kammatusta puuvillasta ja Drops Paris Recycled Denim, joka on valmistettu 100 % kierrätetystä puuvillasta.

Virkattu matto voidaan myös tehdä kompaktimmaksi. Tämä voidaan tehdä virkkaamalla tiheämmällä kuviolla kuten täällä, jossa on käytetty Mayflowerin nauhaa. Lanka sopii erinomaisesti matoille, sillä se kestää pesun jopa 40 asteessa. Paksu lanka on sekä joustavaa että herkullista työstettäväksi. Lisäksi se vaatii ison virkkuukoukun, joten työ sujuu nopeasti.

Toivomme, että löysit täältä inspiraatiota seuraavaan virkattuun mattoasi. Jos haluat mieluummin aloittaa neulotun maton käytön, voit lukea siitä lisää täältä .