DG366 Osroso

Koko: Aikuinen

Langan ominaisuudet : Alpaca

Tekniikka: Kuvioneulo, Neulo

Suunnittelija: Iselin Hafseld

LATAA KATSAUSKIRJA TÄSTÄ

EUR11.38
EUR12.65
Säästät: EUR1.27
Availability: Ei varastossa

DG366 Osroso

Suuri OSROSO-seikkailu alkoi, kun se jätti postilaatikkoon viestin Hordalandin Osin kunnan apulaispormestari Laila Reisertseniltä. - Osingina olen kiinnostunut perinteistä ja erityisesti Osin kunnan ruusumaalauksen perinteestä - jota kutsumme Osrosemalingiksi. Ja nyt neuleaallon ja vahvojen neuleperinteiden ansiosta, joita meillä on täällä kotona, olisi ollut mukavaa saada oma Osrose-neulekuviomme, hän kirjoitti. Sytytimme idean ja yhdistimme hänet yhteen lahjakkaimmista suunnittelijoistamme, Iselin Hafseldiin. Onko ketään, joka voi ratkaista haastavan tehtävän, onko se Iselin, ajattelimme. – Laila Reiertsen otti minuun yhteyttä kehittääkseen ideaa, jonka mukaan hänen piti tehdä neulekuvio Osros-maalin pohjalta, Iselin kertoo. Iselin on aina ollut kiinnostunut ornamentista, ja projekti herätti hänen uteliaisuuttaan. Hänet kutsuttiin Osille, missä hänellä oli inspiroiva tapaaminen Lailan ja kahden eturivin, nyt elävän Osrose-maalarin, Hjørdis Juvikin ja Torunnin Rød Farsundin kanssa.

Inspiraatio ja lähtökohta OSROSOn pääornamentoinnille on otettu toisen tunnetun Osrosin taidemaalarin Per Rødin maalaamasta arkusta. Tarvittaessa lainattiin useita pienempiä esineitä muista teoksista. Mutta se on hyvä etäisyys ruusumaalausaiheesta kuvioon, jonka useimmat ihmiset voivat neuloa. Se vaatii vankkaa ammatillista tietämystä, paljon käsittelyä ja mukauttamista. - Ruusumaalin värien ja sävyjen monimuotoisuus on liian monimutkaista luotavaksi neulekuvioon, Iselin huomauttaa ja jatkaa: Tuodakseni lisää värejä ja säilyttääkseni rehevän ilmeen valitsin kuviovärit Alpaca Space Dye -väriin. Se on monivärinen lanka kauniissa sävyissä, joka muuttaa luonnetta riippuen valitsemastasi perusväristä, ja tarvitset vain yhden värin moniväriseen kuvioon.

Perinteensä mukaisesti Iselin valitsi kaksi Osrosa-lajiketta; valkoinen ja musta perusväri, koska se on ominaista Osros-maalille. Siitä on tullut uskomattoman kaunis OSROSO-kokoelma, jossa on takki, pusero, hattu ja ranteenlämmittimet. Koristeet ovat omaa luokkaansa, ja kivaa on, että jokainen, joka osaa laskea pistoja ja on valmis pieneen haasteeseen neulojen ja langan kanssa, voi hankkia oman Osroson.

Jos sinua houkuttelee, toivomme, että jaat valokuvasi kanssamme sosiaalisessa mediassa. Se ♥ me!

Margaretha Finseth

Suunnittelu- ja brändipäällikkö

LANGATALO

Lindehobby

Ei vielä arvosteluja. Ole ensimmäinen ja kerro mielipiteesi

Lisää arvostelu: